Φορτούνης : “Νίκη με καλό ποδόσφαιρο στην Τούμπα”

Ο Κώστας Φορτούνης έχοντας μπει ενεργά στο rotation του Πέδρο Μαρτίνς, θα ψάξει χρόνο συμμετοχής και στην Τούμπα.

Ένας απ’ τους ποιοτικότερους παράγοντες του ρόστερ του Ολυμπιακού ξεκαθαρίζει τους στόχους εν όψει της συνέχειας σε Ελλάδα και Ευρώπη στη συνέντευξη του στο novasports.gr.

Συγκεκριμένα είπε:

Για το πρώτο παιχνίδι με την Άρσεναλ

“Ήταν ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι απέναντι σε μια αγγλική ομάδα. Παίξαμε πολύ καλά στο πρώτο και το δεύτερο ημίχρονο. Είχαμε σημαντικότερες ευκαιρίες και καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας. Το αποτέλεσμα δεν ήρθε, αλλά κοιτάζουμε μπροστά. Έχουμε ένα παιχνίδι, αυτό της Κυριακής μπροστά μας, πολύ κρίσιμο για εμάς και τη ρεβάνς στο Λονδίνο”.

Για το αν ήταν αρκετό το διάστημα ανάμεσα στα παιχνίδια με Άρσεναλ και ΠΑΟΚ

“Εννοείται μπορεί να καθαρίσει το μυαλό γιατί όλη τη χρονιά παίζουμε για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα, αυτός είναι ο μεγάλος μας στόχος. Είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς, έχουμε κάνει την ανάλυση που πρέπει. Είμαστε έτοιμοι για το παιχνίδι και θα καθαρίσουμε πλήρως το μυαλό μας από το ματς με την Άρσεναλ”.

Για τον φετινό ΠΑΟΚ

“Πάνω κάτω είναι η ίδια ομάδα. Έχουν έναν βασικό κορμό, παίζουν στο γήπεδο τους, αλλά αυτή τη στιγμή εμείς είμαστε πρώτοι και θέλουμε να διατηρήσουμε το προβάδισμα που έχουμε”.

Για την ψυχολογία που τους δίνει η πρώτη θέση

“Παίζει ρόλο το ψυχολογικό κομμάτι. Είμαστε πρώτοι, έχουμε μια διαφορά που μπορούμε να τη διατηρήσουμε ή να την αυξήσουμε. Θα παίξουμε για τη νίκη, όπως και σε κάθε έδρα. Προσπαθούμε πάντα να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και αυτό θα κάνουμε και την Κυριακή”.

Για την αγωνιστική του κατάσταση

“Όσο περνάει ο χρόνος και παίρνω παιχνίδια, πατάω καλύτερα, αισθάνομαι πιο δυνατός. Το χθεσινό ήταν ένα πολύ σημαντικό τεστ απέναντι σε έναν δύσκολο αντίπαλο. Είμαι έτοιμος να βοηθήσω την ομάδα για να την καταφέρουμε”.

Για το αν χρωστάει κάτι η μπάλα στον Ολυμπιακό στα ματς της Ευρώπης

“Στα περισσότερα ευρωπαϊκά παιχνίδια φέτος παίξαμε καλά. Δεν παίζει ρόλο μόνο η τύχη στο ποδόσφαιρο, θέλει ικανότητα στην τελική πάσα και στην τελική φάση. Στο Λονδίνο θα πάμε με την παραδοσιακή τακτική μας για να διεκδικήσουμε τη νίκη και την πρόκριση!”.