Συνέντευξη σε αθηναϊκή εφημερίδα παραχώρησε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Μεταξύ άλλων δήλωσε στη Live Sport:
Για το αν ο ελληνικός αθλητισμός είναι θωρακισμένος απέναντι στη μάστιγα του ντόπινγκ: «Η αλήθεια είναι ότι τα προηγούνενα χρόνια το ελληνικό αντιντόπινγκ εμφάνιζε περιορισμένη δραστηριότητα και γι αυτό δεχτήκαμε και κίτρινη κάρτα από τον WADA. Από τον Ιούλιο γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια να ενεργοποιηθεί πλήρως το ΕΣΚΑΝ και επίσης να επανακτήσει τη διαπίστευση το εργαστήριο ελέγχου ντόπινγκ της Αθήνας».
Για το πού θα μεταφερθούν οι εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά αν προχωρήσει το σχέδιο του Ελληνικού: «Μέσα στο μητροπολιτικό πάρκο του Ελληνικού θα γίνουν οι ίδιες εγκαταστάσεις όπως αυτές που υπάρχουν στον Άγιο Κοσμά. Μάλιστα, πρώτα θα ανοίξουν οι νέες εγκαταστάσεις και ετά θα κλείσουν αυτές του Αγίου Κοσμά όπως έχει δηλώσει επανειλημμένα ο υφυπουργός Λευτέρης Αυγενάκης».
Για τους λόγους που δεν αλλάζει το τοξικό κλίμα στο ποδόσφαιρο: «Γιατί στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν πρωταγωνιστούν αυτό που θα έπρεπε να πρωταγωνιστούν, δηλαδή οι ποδοσφαιριστές. Δυστυχώς το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι 10-20% αθλητισμός και θέαμα και 80-90% επιχειρηματικά, μιντιακά, οικονομικά συμφέροντα. Σε αυτό το power game συμμετέχουν και οπαδικοί στρατοί και γίνεται ακόμα πιο εκρηκτικό το μείγμα. Νομίζω ότι αν οι ίδιοι οι επιχειρηματίες δεν ενδιαφερθούν για το αθλητικό τους προ¨θιόν δεν μπορεί να βελτιωθεί η κατάσταση».
Για το αν υπάρχουν φρέσκα μυαλά να ασχοληθούν με τον ελληνικό αθλητισμό: «Όσο κι αν ακούγεται παράξενο να βγαίνει αό τα χείλη μου, καθότι ως αθλητής είχα συγκρουστεί με παράγοντες του χώρου, πιστεύω ότι οι παλιοί παράγοντες έχουν προσφέρει πολλά στα αθλήματά τους. Κάποια στιγμή όμως πρέπει να κάνουν ένα βήμα πίσω, να τους λέμε ένα μεγάλο “ευχαριστώ” και να αναλαμβάνουν οι επόμενοι. Αυτό είναι υγεία κια εξέλιξη. Γι αυτό άλλωστε στις βασικές αρχές καλής διακυβέρνησηςστον αθλητισμό του Συμβουλίου της Ευρώπης, αλλά και της ΕΕ και του ΟΗΕ είναι και ο περιορισμός των θηρειών των αθλητικών παραγόντων. «Φρέσκα» μυαλά υπάρχουν, αλλά πρέπει να τους κάνουμε χώρο λοιπόν. Και οι παλιοί μπορούν να βρουν ένα νέο ρόλο, δεν είναι ανάγκη να είναι ισόβιοι πρόεδροι, από παντού μπορούν να προσφέρουν».
Για το αν ο ΓΓΑ μπορεί να προσφέρει στον αθλητισμό: «Ασφαλώς και μπορεί να προσφέρει αν έχει ιδέες, γνώσεις και εμπειρία στα σχετικά θέματα. Ακόμα και αν δεν έχει αυξημένες αρμοδιότητες, μπορεί να προχωράει πράγματα αρκεί να πείθει για την ορθότητά τους. Τα πάντα είναι θέμα ομάδα, πιστεύω πολύ στις ομάδες, οι ομάδες φέρνουν τις επιτυχίες, τα one man show έχουν τελειώσει. Έτσι και ο ΓΓΑ μπορεί να είναι ένα βασικό , χρήσιμο γρανάζι σε μια καλοδουλεμένη ομάδα κι ας μην είναι “ο πρώτος σκόρερ”. Άλλωστε το σύνδρομο του “πρώτου σκόρερ” το έχω περάσει εδώ και 35 χρόνια…»