Τι έγινε στην έφεση της Ξάνθης

Περίπου 3,5 ώρες διήρκησε η εξέταση μέσω τηλεδιάσκεψης, της έφεσης της Ξάνθης για την αφαίρεση 5 βαθμών, που αφορά την μετοχική σύνθεσή της ΠΑΕ…

Στην Ξάνθη, αλλά και στον Ολυμπιακό, που είχε καταθέση έφεση ζητώντας να υποβιβαστεί η ομάδα της Θράκης, δόθηκε προθεσμία μέχρι την Τρίτη 24/3 για την κατάθεση υπομνημάτων.

Αρα η απόφαση αναμένεται από την μεθεπόμενη εβδομάδα…

Τα κύρια σημεία της έφεσης της ακριτικής ομάδας ήταν:

Σύμφωνα με τους δικηγόρους της Ξάνθης, με βάση την απόφαση του διοικητικού εφετείου «πρέπει η δίωξη να κηρυχθεί απαράδεκτη αλλιώς να μην εκδοθεί απόφαση μέχρι να αποφανθεί το διοικητικό εφετείο, όταν το κάνει….».

Επίσης, οι της Ξάνθης σημείωσαν ότι «αναφέρεται στην απόφαση του εφετείου ότι από το 2012 έχει καταργηθεί η δυνατότητα αυτή. Να καταργεί η ΕΕΑ δηλαδή, πιστοποιητικά. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, δεν έχουμε παρέμβαση του νομοθέτη το 2020, έχουμε διαπίστωση ομολογία πρόδηλης παρανομίας ανάκλησης του πιστοποιητικού μας».

Η υπεράσπιση της θρακικής ομάδας υποστήριξε ότι η ΕΕΑ ενημερώθηκε τηλεφωνικά για τη μεταβίβαση των μετοχών στις 27/3 και στη συνέχεια η Ξάνθη, «όπως προβλέπει ο νόμος ενημέρωσε εγγράφως τη Σούπερ Λιγκα», κατά συνέπεια δεν υφίσταται πραγματικό θέμα.

Μάλιστα, από την πλευρά της νομικού Σορίνας Παπαδοπούλου, τονίστηκε ότι υπάρχει θέμα παραγραφής των αδικημάτων.