Κραυγή αγωνίας

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε πριν από λίγο ο Μπάνε Πρέλεβιτς. Ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ περιέγραψε την κάκιστη οικονομική κατάσταση της ομάδας, το πρόβλημα με την χορηγία Κοντομηνά, το “λάθος” με τον Eurocup και την άρνηση να πωληθούν παίκτες. Τέλος είπε πως για να καλυφθεί μέρος της… χασούρας από το “κεκλεισμένων” με τον ΟΣΦΠ, θα πρέπει να πωληθούν τουλάχιστον 5.000 εισιτήρια.

Πιο αναλυτικά:

“Αυτήν τη στιγμή παίζοντας κεκλεισμένων των Θυρών με τον Ολυμπιακό, χάθηκαν πολλά λεφτά και δεν έχουμε πάρει ακόμα τα λεφτά από τη κεντρική χορηγία.

Χάνοντας τα έσοδα από τον Ολυμπιακό, έχουμε τον τρόπο να τα καλύψουμε, αλλά αυτό για να γίνει πρέπει να πουλήσουμε 5.000 εισιτήρια. Αυτό το κενό δημιουργήθηκε επειδή χάσαμε τα έσοδα από τον Ολυμπιακό, στα οποία είχαμε υπολογίσει.

Είμαστε τρία χρόνια στο άρθρο 99, κάτι που δεν κάνουν πολλές εταιρίες. Είχαμε τη λύση να πουλήσουμε παίκτες και να λύσουμε όλα τα προβλήματα. Αποφασίσαμε να μην το κάνουμε γιατί σεβόμαστε τους οπαδούς, αλλά και το τεχνικό τιμ, το οποίο κάνει καταπληκτική δουλειά και σε Ελλάδα και Ευρώπη”.

Για τη χορηγία Κοντομηνά είπε:

“Η πρώτη σύμβαση εκτελείται, ενώ είμαστε σε αναμονή για τη δεύτερη. Αυτήν τη στιγμή υπάρχει μία ταμειακή δυσκολία. Δυστυχώς δημιουργήθηκε ένα θέμα που μας εμποδίζει να πάρουμε τα χρήματα”.

Για τα  5.000 εισιτήρια τόνισε:

“Γιατί να μη γίνει; Αυτήν τη στιγμή παρουσιάστηκε ένα πρόβλημα. Δώσαμε τη δυνατότητα να αγοραστούν εισιτήρια και μέσω ίντερνετ. Μπορεί ο καθένας απ” όλον τον κόσμο να αγοράσει ένα εισιτήριο αξίας 10 ευρώ, για να λύσουμε το πρόβλημα της ΚΑΕ. Εναλλακτικό πλάνο υπάρχει, αλλά γιατί να το σκεφτόμαστε. Πιστεύω ότι μπορούμε να το κάνουμε. Παρουσιάζω τη λύση και ελπίζω να γίνει”.

Για τις προτάσεις που υπήρξαν για παίκτες ανέφερε:

“Δεν θέλω να αναφέρω ονόματα για να μη δημιουργήσω πρόβλημα. Πάντως, αν το κάναμε θα είχαμε λύση στα οικονομικά και θα καλύπταμε πολλά κενά”.

Για το αν έχει γίνει κρούση με ΠΑΟΚτσηδες με οικονομική επιφάνεια είπε:

“Ναι, έχουμε προσεγγίσει. Μπορούν να αγοράσουν εισιτήρια και να βοηθήσουν”, ενώ για τις κινήσεις προς Σαββίδη ή άλλους υποψήφιους επενδυτές επεσήμανε: “Οι συζητήσεις και οι διαπραγματεύσεις δεν υπήρχαν ποτέ. Εμείς ανοίξαμε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, αλλά κανείς δεν έβαλε χρήματα. Εμείς δεν έχουμε δικαίωμα να το κάνουμε, γιατί αν κάποιος πήγαινε και έβαζε τα χρήματα θα γινόταν μεγαλομέτοχος”.

“Μπορεί να με βλέπετε και τελευταία χρονιά” απάντησε σχετικά σε ερώτηση για το αν θα έχει και ο ίδιος πρόβλημα με τα χρέη προς το δημόσιο, είπε επίσης πως τα διαρκείας είναι περίπου 500, ενώ για τη συμμετοχή στο Eurocup ανέφερε: “Οικονομικά δε συνέφερε. Η συμμετοχή στο Γιουροκάπ δε συμφέρει. Δεν έχεις έσοδα από τη διοργανώτρια. Η ομάδα του ΠΑΟΚ από τι στιγμή που μπορεί να συμμετέχει, πρέπει να συμμετέχει. Με 100 εισιτήρια, όμως, δεν μπορείς να πας πουθενά”.

Για το πρόβλημα με τη ΔΕΗ είπε:

“Εμείς είμαστε διοίκηση πρωτοδικείου. Δεν υπάρχει λόγος να ζητάμε βοήθεια από τον Ερασιτέχνη, γιατί πιστεύω ότι κάνει αυτό που πρέπει να κάνει. Αυτό είναι θέμα του ερασιτέχνη και εμείς δεν ασχολούμαστε. Εμείς, όμως, πρέπει να οργανωθούμε γιατί πρέπει να πληρώνονται από εμάς”.