Τι δηλώνουν Μανιάς και Κύργιας

Με δηλώσεις τους στην ιστοσελίδα του ΠΣΑΠ, ο Μιχάλης Μανιάς και ο Μιχάλης Κύργιας εξηγούν τους λόγους της αποχώρησής τους από τον Άρη.

Ο Μανιάς τονίζει: ««Ο Άρης ήταν, είναι και θα είναι πολύ μεγάλη ομάδα. Δυστυχώς όμως μπήκε σε περιπέτειες που κατέληξαν στον υποβιβασμό του. Προσπάθησα να υπηρετήσω τον Άρη με αφοσίωση και επάρκεια. Το υπέροχο κοινό του θα κρίνει αν τα κατάφερα.

Στη παρούσα φάση όμως, αποφάσισα να ακολουθήσω το όνειρο της υψηλότερης αθλητικής διαδρομής, ανοίγοντας τα φτερά μου, με τις προοπτικές που αναμφίβολα ενισχύθηκαν με το πέρασμά μου από τον Άρη. Δεν θέλησα, αν και θα μπορούσα, να κάνω προσφυγή. Απέφυγα να ζημιώσω τον Άρη που τόσο αγαπώ.

Χάρισα σχεδόν όλα όσα μου οφείλονταν συν τα μελλοντικά δεδουλευμένα – πήρα μόνο τα χρήματα που αντιστοιχούν στην εφορία – και φεύγω, μετά την συμφωνία με τους κ.κ. Στεφανίδη και Ελευθεριάδη, σαν φίλος με τις καλύτερες αναμνήσεις από τον Άρη (παρά την σφοδρή επιθυμία των παραγόντων και του κόσμου του Άρη να παραμείνω).

Ευχαριστώ τον Π.Σ.Α.Π. για την συνδρομή του, κρατώ τα καλύτερα από τον Άρη, εύχομαι να γυρίσει εκεί όπου ήταν και ανήκει, παρακαλώ τον κόσμο του Άρη να σεβασθεί την επιθυμία μου και ελπίζω να αναγνωριστεί η ουσιαστική χειρονομία μου απέναντι στην ομάδα».

Ο Κύργιας από την πλευρά του αναφέρει: «Το κεφάλαιο Άρης έκλεισε για μένα μετά την συναινετική λύση του συμβολαίου μου. Η συνεννόηση με τους παράγοντες του Άρη κ.κ. Στεφανίδη και Ελευθεριάδη και η αποφασιστική συμβολή του ΠΣΑΠ οδήγησαν σε αυτό το αποτέλεσμα.

Εδώ, θα ήθελα να τονίσω για τους παράγοντες του Άρη, ότι πρόκειται για κυρίους με «Κ» Κεφαλαίο, οι οποίοι πραγματικά κατέβαλαν εξαντλητικές προσπάθειες, δείχνοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον της διοίκησης, αλλά και ταυτόχρονα του φίλαθλου κόσμου του Άρη, ώστε να παραμείνω στην ομάδα, όμως εγώ ήδη είχα αποφασίσει ότι θέλω να αποχωρήσω.

Παρά το γεγονός ότι θα μπορούσα να είχα παράπονα από τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκα από την ομάδα και μερίδα του κόσμου, αισθάνομαι ότι τίμησα και με το παραπάνω τον Άρη και την πολυδιάστατη όσο και ιστορική παρουσία του στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν ήθελα να μείνω στον Άρη μετά απ΄ όσα προηγήθηκαν, αλλά και δεν ήταν επιθυμία μου να του προκαλέσω περισσότερα προβλήματα απ΄όσα ήδη έχει.

Χάρισα το συντριπτικό μέρος των οφειλομένων απέναντί μου, φεύγω ως ελεύθερος ποδοσφαιριστής με το κεφάλι ψηλά, ξεχνώ τις κακές στιγμές, κρατώ μόνο τις όμορφες εικόνες και αποχωρώ με τον Άρη στην καρδιά μου, με την ελπίδα ότι θα τον δω σύντομα να βρίσκει και πάλι τον δρόμο του με τον κόσμο του αταλάντευτα στο πλευρό του, οδηγώ στη νέα ανοδική πορεία του»,