Η ανακοίνωση της FIFA για την νέα εποχή στο ποδόσφαιρο

Η FIFA ανακοίνωσε μία σειρά από προτεινόμενες διευκολύνσεις στην υπάρχουσα ποδοσφαιρική νομοθεσία, που θα δημιουργήσουν τις συνθήκες για ένα ομαλό τέλος στις σεζόν.

Όπως ενημέρωσε η παγκόσμια ομοσπονδία, όλα τα συμβόλαια παικτών που έληγαν στις 30 Ιουνίου (δηλαδή στην ολοκλήρωση της σεζόν), παρατείνονται αυτόματα μέχρι το πραγματικό τέλος της σεζόν σε κάθε χώρα.

Αντίστοιχα, η μεταγραφική περίοδος που ήταν θεωρητικά να ξεκινήσει την 1η Ιουλίου (αμέσως μετά το τυπικό τέλος της σεζόν) θα ξεκινήσει μόλις υπάρξει επίσημα μία καταληκτική ημερομηνία για την ολοκλήρωση της σεζόν.

Επιπλέον, η FIFA συνέστησε σε ομάδες, ποδοσφαιριστές και εργαζόμενους σε κλαμπ να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ώστε να αναθεωρήσουν τις υπάρχουσες συμβάσεις τους αν προκύπτει ανάγκη, ώστε να πορευτούν όλοι μαζί με γνώμωνα το κοινό συμφέρον.

Σε περίπτωση που μετά από τις διαπραγματεύσεις δεν υπάρξει συμφωνία και προκύψουν προσφυγές, τότε η FIFA ανακοίνωσε ότι θα εξετάσει τις περιπτώσεις με βάση τις ακόλουθες προϋποθέσεις

– Αν υπήρξε μία προσπάθεια της ομάδας να φτάσει σε συμφωνία με τους ποδοσφαιριστές.

– Ποια είναι η οικονομική κατάσταση της ομάδας.

– Η ποσοστιαία πρόταση που έγινε για την τροποποίηση των συμβολαίων των παικτών.

– Το καθαρό εισόδημα των ποδοσφαιριστών μετά την προτεινόμενη τροποποίηση.

– Αν η συμπεριφορά προς τους παίκτες ήταν δίκαιη ή όχι.