Οι επιλογές και η ειδική ρήτρα από την Μπράγκα για τον Φερέιρα

Κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την Μπράγκα για την «μεταγραφή» του Αμπέλ Φερέιρα, πέραν του οικονομικού στους ανθρώπους του Δικεφάλου, έκανε εντύπωση η επιμονή της πορτογαλικής ομάδας σε μια συγκεκριμένη ρήτρα.

Η διοίκηση της Μπράγκα ζήτησε από τον Δικέφαλο να συμπεριλάβει στην συμφωνία των δυο πλευρών ότι ο Αμπέλ Φερέιρα δεν θα μπορέσει να πάρει από την πρώην ομάδα του κανέναν παίκτη, όχι απλά για την τρέχουσα σεζόν αλλά συνολικά για τις τρεις επόμενες αγωνιστικές περιόδους.

Αυτή η ρήτρα δεν αφορά αποκλειστικά την πρώτη ομάδα της Μπράγκα, αλλά ακόμα και από τις ακαδημίες του συλλόγου, αφού ο Φερέιρα είχε επαφή και γνώριζε πολύ καλά τα ταλέντα που βρίσκονται στα τμήματα υποδομής των «αρσεναλίστας».

Είναι λογικό και επόμενο ο Φερέιρα να «στρέφεται» στην πορτογαλική αγορά γιατί γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα. Μέσα από αυτή την γνώση του, μπορεί να αποφύγει αποτυχίες στις μεταγραφές, ωστόσο ακόμα και ρήτρα να μην υπήρχε, δεν θα προτιμούσε παίκτες από την πρώην ομάδα του.

Στην Πορτογαλία υπάρχουν επιλογές παικτών ανεξαρτήτως εθνικότητας που μπορεί να βρεθούν στην λίστα του Πορτογάλου τεχνικού (και του ΠΑΟΚ κατ’επέκταση) και η έρευνα του έχει αρχίσει από την στιγμή που πήρε το «ΟΚ» από πλευράς Σαββίδη να αναλάβει την πρωτοβουλία για τις μεταγραφικές κινήσεις του καλοκαιριού.