Κούγιας για δίωξη Ολυμπιακού: «Αναξιόπιστος ο Φύσσας»

Στον FOCUS FM μίλησε ο γνωστός ποινικολόγος, Αλέξης Κούγιας ο οποίος εκτός όλων των άλλων μίλησε και για την δίωξη του Ολυμπιακού από την κ. Σπανού.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την παραπομπή του Ολυμπιακού και την εισήγηση της Σπανού: «Έχω μάθει στην καριέρα μου, ανεξαρτήτως το τι θα ήθελα ο ίδιος.

Γνωρίζω προσωπικά την κ. Σπανού και ξέρω ότι είναι επαρκής δικαστής. Αυτή η μηδενιστική τακτική που ακολούθησαν οι διοικήσεις ΠΑΟΚ και Ξάνθης στην υπόθεση πολυϊδιοκτησίας, ήταν λάθος και για αυτό συμβούλευσα τον Ολυμπιακό να μην κάνει το ίδιο. Δεν είναι όλοι πουλημένοι στην ελληνική δικαιοσύνη. Δεν με κάλεσε η κ. Σπανού, όπως και κανέναν άλλον μάρτυρα. Χρησιμοποίησε την πρώτη μου κατάθεση και όχι τις άλλες. Ο Φύσσας είναι η… τελευταία τρύπα του ζουρνά και δεν είναι αξιόπιστος μάρτυρας. Τον γνωρίζω καλά χρόνια και είναι αναξιόπιστος, όπως ο Καλαϊτζίδης. Η ερευνήτρια έχει δικαίωμα να διαλέξει ότι θέλει, δεν βγάζει απόφαση. Για να βγάλει απόφαση, πρέπει να δει όλα τα στοιχεία. Διάβασε την κατάθεση του Φύσσα και κάλεσε τον Ολυμπιακό. Κατά την άποψη μου με τόσο θόρυβο που έχει φέρει αυτή η υπόθεση, καλά έκανε και παρέπεμψε τις ομάδες και τα πρόσωπα. Ότι και αν γίνει η κ. Σπανού πρέπει να λάβει υπόψη την άποψη του προϊσταμένου της του κ. Σταμαδιανού που έχει απαλλάξει με βούλευμα για άλλη υπόθεση τον Ολυμπιακό και τον Μαρινάκη».

 Για το οτι παίρνει το μέρος του Ολυμπιακού: «Μέχρι 31 του μήνα πρέπει να καταθέσει τα έγγραφα ότι δεν χρωστάω σε κανέναν μέχρι τις 31/12. Σκέφτομαι διάφορα εγώ με το μυαλό μου, γιατί αν τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός και ο Ατρόμητος, η Λάρισα βγαίνει Ευρώπη. Μπορεί να μην πάρει αδειοδότηση ο Άρης ή μπορεί να παραπεμφθεί ο Ατρόμητος. Σκέφτομαι πολλά…».

 Για το αν μπορεί ο ΠΑΟΚ να παρέμβει: «Αυτά είναι ανοησίες. Δεν έχει δικαίωμα, βάσει νόμου, ο ΠΑΟΚ να παρέμβει και το λέει ξεκάθαρα η νομοθεσία. Ότι και αν λέει ο Μπαλτάκος, δεν έχει δικαίωμα ο ΠΑΟΚ να παρέμβει. Αν καταδικαστούν όσοι παραπέμφθηκαν θα είναι δύσκολη η συνέχεια αναμφίβολα, αλλά αν αθωωθούν σίγουρα θα το λάβει υπόψη και το ποινικό δικαστήριο. Πρώτα θα πρέπει να βγει η απόφαση του πολιτικού δικαστηρίου και μετά να κριθεί σε ποδοσφαιρικό επίπεδο».