«Δεν θα τους βάλω σε έξοδα»

Τα «βάσανα» του Δημήτρη Πρίφτη αρχίζουν από σήμερα, καθώς ξεκινά η προετοιμασία της Εθνικής ομάδας για το Μουντομπάσκετ και παράλληλα εδώ και μερικά 24ωρα έχει αναλάβει και το βαρύ φορτίο της τεχνικής ηγεσίας του Άρη.

Ο εκ των συνεργατών του Φώτη Κατσικάρη και πρώτος προπονητής των «κίτρινων», φιλοξενήθηκε στον «Sentra 103,3» με αφορμή τις υποχρεώσεις της Εθνικής ομάδας και φυσικά ρωτήθηκε και για τη νέα του δουλειά στον Άρη.,

«Η δουλειά αυτή και τα προβλήματα σε ευρύτερο επίπεδο είναι ένα μπλέξιμο για όλους. Θέλει υπομονή, θέλει δουλειά, θέλει αποφάσεις. Το γνωρίζω και είμαι συντονισμένος. Ημουν και πριν από τέσσερα χρόνια στην ομάδα. Κατ’ αρχάς θα πηγαίνω συνετά και μέρα με τη μέρα. Το να πω από τώρα ποιος θα είναι ο στόχος και το όραμα θα είναι μάταιο, γιατί υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες. Και γιατί υπάρχει το θέμα της FIBA και γενικότερα πως θα διαμορφωθεί το ρόστερ αν κάποια από τα παιδιά που υπάρχουν μπορεί να μετακινηθούν σε άλλη ομάδα. Αυτές είναι κάποιες μεταβλητές που θα καθορίσουν σε μεγάλη βαθμό τη διαμόρφωση του τελικού ρόστερ.

Πηγαίνω εκεί να βοηθήσω μια ομάδα ανθρώπων στην προσπάθεια του να εξυγιάνει οικονομικά τον σύλλογο. Από κοινού με τους ανθρώπους της διοίκησης θα προσπαθήσω να βοηθήσω από το δικό μου πόστο προς αυτή την κατεύθυνση. Με σωστό τρόπο, σωστές κινήσεις να μην τους βάλω σε μεγάλα έξοδα, σε επιπλέον υποχρεώσεις και να συμμετέχω σε αυτή την προσπάθεια. Επίσης θέλουμε να παίξουμε και ελκυστικό μπάσκετ ώστε να φέρουμε τον κόσμο κοντά μας και να γίνει ένα μαζί μας. Ο κόσμος είναι ιδιαίτερο κομμάτι της συγκεκριμένης ομάδας και λόγω φιλοσοφίας και λόγω έντονης παρουσίας. Η σχέσεις μεταξύ προπονητή-κόσμου-διοίκησης είναι σχέσεις συμπαίκτη».

Για τους αξιόλογους νέους παίκτες που διαθέτει ο Αρης, όπως οι Μποχωρίδης, Βεζένκοφ και Πουλιανίτης είπε: «Είναι μια πολύ μεγάλο κίνητρο για κάθε προπονητή και ταυτόχρονα υποχρέωση να συμμετέχει στην πρόοδο τους. Φέτος αν έχουμε τη δυνατότητα να πάρουμε ξένους παίκτες και τους πλαισιώσουμε σωστά, τότε θα είναι ακόμη καλύτερα. Ετσι θα αξιοποιηθούν και εκείνοι πιο σωστά. Θα είναι ακόμη πιο συνειδητή φέτος η χρησιμοποίησή τους φέτος σε σχέση με την περσινή σεζόν».