Την ώρα που αναμένουμε από τον καθ’ ύλην αρμόδιο υφυπουργό Αθλητισμού να ανακοινώνει εντός των επόμενων ωρών, την επανεκκίνηση του αθλητισμού λόγω κορωνοϊού, υπάρχει ένα αθλητικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, το μεγαλύτερο της Βορείου Ελλάδος, το οποίο είναι και τυπικά και ουσιαστικά εργοτάξιο.
Αναφερόμαστε στο Καυτανζόγλειο, το κέντρο του κλασικού αθλητισμού για τη Βόρεια Ελλάδα, το μεγαλύτερο στάδιο της περιοχής, το οποίο φιλοξενεί ή έστω φιλοξενούσε μέχρι πριν από μερικούς μήνες, την πλειοψηφία των αθλητών στίβου και όχι μόνο, για προπονήσεις και αγώνες.
Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, έχει λοιπόν να… περηφανεύεται ότι επί των ημερών του, έκλεισε το Καυτανζόγλειο και εδώ και δέκα μήνες το έχει μετατρέψει από στολίδι του αθλητισμού, σε στολίδι του… εργοταξίου.
Αναφερόμαστε στις εργασίες αντικατάστασης του ταρτάν του στίβου του κεντρικού γηπέδου, την αντικατάσταση των βατήρων και την προμήθεια νέων διαχωριστικών κρασπέδων, ένα έργο που ξεκίνησε στις 10 Ιουνίου του 2019 και ακόμη βρίσκεται στα… σκαριά.
Πρόκειται για τη σύμβαση του έργου “Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο – Αντικατάσταση του Ελαστικού Τάπητα του Στίβου – Δήμος Θεσσαλονίκης – Νομός Θεσσαλονίκης”, την οποία υπέγραψε ο προκάτοχος του Λευτέρη Αυγενάκη αλλά έρχεται να υλοποιήσει ο ίδιος, και βάση της σύμβασης παραχώρησε το έργο έπειτα από διαγωνισμό σε ανάδοχο εταιρία, με την προϋπόθεση και βάση του διαγωνισμού, το έργο να ολοκληρωθεί στις 6 Νοεμβρίου του 2019.
Ιδού και το αποδεικτικό βάση του διαγωνισμού, το οποίο αναφέρει ρητά ότι η αποπεράτωση του έργου πρέπει να γίνει μέσα σε διάστημα 150 ημερών από την ημέρα που υπογράφηκε η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρία.
Φαίνεται ξεκάθαρα στη δεύτερη σελίδα του εγγράφου που σας παρουσιάζουμε, μέσα στο πλαίσιο.
Όπως αναφέρεται και στο έγγραφο που σας παρουσιάζουμε (τρίτη σελίδα), δίνεται παράταση 116 ημερών στην ανάδοχο εταιρία για αποπεράτωση του έργου και η παράταση ολοκληρώνεται στις 1 Μαρτίου του 2020.
Δύο μήνες νωρίτερα, ο ίδιος ο υφυπουργός απαντώντας σε επερώτηση στη Βουλή για το συγκεκριμένο θέμα, υποστήριξε τα παρακάτω:
«Η σύμβαση του έργου “ Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο – Αντικατάσταση του Ελαστικού Τάπητα του Στίβου – Δήμος Θεσσαλονίκης – Νομός Θεσσαλονίκης”, αντικείμενο της οποίας είναι η αντικατάσταση του ταρτάν του στίβου του κεντρικού γηπέδου, η αντικατάσταση των βατήρων και η προμήθεια νέων διαχωριστικών κρασπέδων ξεκίνησε να εκτελείται κανονικά.
Πράγματι, η ανάδοχος εταιρεία εκτέλεσε τις εργασίες σύμφωνα με το εγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Μετά την ολοκλήρωση κατασκευής της ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας απαιτούνταν ένας μήνας για την ξήρανση αυτής, ενώ βάσει χρονοδιαγράμματος, προβλέπεται ότι για την επίστρωση του νέου ελαστικού συνθετικού τάπητα απαιτούνται δύο μήνες.
Ωστόσο, η ανάδοχος εταιρεία, που είναι υπεύθυνη για την επίστρωση και την εγκατάσταση του ελαστικού, ζήτησε -κατόπιν αιτημάτων της προμηθεύτριας εταιρείας και της εταιρείας τοποθέτησης- παράταση στις εργασίες, καθώς απαραίτητη προϋπόθεση για την ομαλή εφαρμογή των υλικών του συστήματος είναι η ατμοσφαιρική υγρασία να είναι κάτω του 60% για όλη τη διάρκεια της ημέρας, ώστε να μπορούν τα υλικά να ομογενοποιηθούν, σταθεροποιηθούν και να αποκτήσουν τις φυσιολογικές αντοχές τους.
Συνεπώς, η εύλογη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του έργου δεν οφείλεται σε επιτηδευμένη παραμέληση από την ανάδοχο εταιρεία. Προκειμένου να επιτευχθεί η ορθή εκτέλεση και η ποιότητα των εργασιών, ώστε να γίνει ασφαλής χρήση του ταρτάν από τους αθλητές μας, οι εργασίες επίστρωσης θα ολοκληρωθούν όταν οι καιρικές συνθήκες θα είναι κατάλληλες, σύμφωνα και με τις εκτιμήσεις των ειδικών για τις εργασίες αυτές».
Ιδού και το σχετικό βίντεο
Στο βίντεο ο υφυπουργός Αθλητισμού, αναφέρεται σε εργασίες αντικατάστασης του χλοοτάπητα στο Καυτανζόγλειο. Μόνο που το συγκεκριμένο έργο έγινε πριν αναλάβει υφυπουργός Αθλητισμού και με άλλη κυβέρνηση…
Ο Λευτέρης Αυγενάκης, αναφέρεται στο βίντεο σε εργασίες για αλλαγή του τάπητα στο βοηθητικό στάδιο, μόνο που αν ψάξει καλύτερα στα… κιτάπια του, θα δει ότι οι εργασίες και η αποπεράτωση του έργου έγινε από τους προηγούμενους υφυπουργούς Αθλητισμού. Ξεκίνησε επί Κοντονή και ολοκληρώθηκε επί Βασιλειάδη, της προηγούμενης κυβέρνησης και παρέδωσε βάση του ρεπορτάζ ο τότε γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός.
Έτσι ήταν ο τάπητας στο βοηθητικό του Καυτανζογλείου…
Και έτσι έγινε ο νέος τάπητας του βοηθητικού, όταν παραδόθηκε από την προηγούμενη διοίκηση του υφυπουργείου Αθλητισμού…
Παραθέτουμε βίντεο από τις 31 Μαρτίου του 2018, όπου βάση του ρεπορτάζ, οι εργασίες στο βοηθητικό έγιναν, ολοκληρώθηκαν και παραδόθηκαν όχι από τον Λευτέρη Αυγενάκη, αλλά από την προηγούμενη διοίκηση του υφυπουργείου Αθλητισμού.
Δείτε το βίντεο
Τι έγινε από την 1η Μαρτίου έως και σήμερα…
Σήμερα είναι Πέμπτη 30 Απριλίου 2020 και έχουν περάσει σχεδόν δύο μήνες από την 1η Μαρτίου 2020, όπου βάση της παράτασης που έδωσε ο Λευτέρης Αυγενάκης, θα έπρεπε το Καυτανζόγλειο να έχει και νέο ταρτάν και νέους βατήρες και όλα…
Ο ίδιος ο υφυπουργός Αθλητισμού, υποστήριξε ότι το έργο εκτελείται κανονικά έπειτα από την παράταση.
Το ερώτημα που τίθεται είναι το εξής:
Πότε πήγε τελευταία φορά ο κύριος Αυγενάκης στο Καυτανζόγλειο;
Εν μέσω κορωνοϊού σταμάτησαν για κάποιον λόγο οι εργασίες στο Καυτανζόγλειο;
Αν δεν ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για λόγους πανδημίας, γιατί δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση από τον ίδιο τον υφυπουργό Αθλητισμού;
Η μοναδική εξέλιξη που είχαμε για το θέμα του Καυτανζογλείου, είναι το γεγονός ότι ο Λευτέρης Αυγενάκης ως όφειλε, έστειλε την ανάδοχο εταιρία στο ταμείο για να πληρωθεί την πρώτη δόση για την αποπεράτωση του έργου, που είναι το χρηματικό ποσό των 71.436,32 ευρώ, μαζί με τον ΦΠΑ. Αυτό έγινε με υπογραφή υφυπουργού Αθλητισμού στις 14 Νοεμβρίου 2019, βάση του εγγράφου που σας παρουσιάζουμε παρακάτω.
Ορθά ο Λευτέρης Αυγενάκης έδωσε την πρώτη δόση στην ανάδοχο εταιρία και αφού προηγουμένως, όπως προβλέπουν τέτοιου είδους συμβάσεις, κάποιος αρμόδιος εκ του υπουργείου του εξέτασε την εξέλιξη του έργου, τα βρήκε όλα εντάξει όσον αφορά το πρώτο στάδιο εξέλιξης του έργου και έδωσε την έγγραφη συγκατάθεσή του για να γίνει η εκταμίευση της πρώτης δόσης.
Από τη στιγμή, όμως, που μιλάμε για δημόσιο, θα πρέπει να βάλουμε ένα διάστημα από 30 έως 60 ημέρες, μέχρι να πληρωθεί η δαπάνη.
Ο κ. Αυγενάκης, βγήκε στις 14 Ιανουαρίου 2020 -ημερομηνία που συμπίπτει χρονικά με το ανώτερο διάστημα των 60 ημέρων- και απαντώντας (όπως προαναφέραμε και έχουμε και το σχετικό βίντεο), υποστήριξε ότι για να γίνει το έργο το οποίο καθυστέρησε αλλά δεν ευθύνεται η εταιρία, αλλά ευθύνεται ο καιρός, δόθηκε παράταση.
Η παράταση, λοιπόν, τελείωσε, αλλά το έργο… Αυγενάκη στο Καυτανζόγλειο, παραμένει έργο… ανεκπλήρωτο, έργο… ημιτελές, έργο… στα όνειρα!
Σε λίγες ώρες, ο υφυπουργός Αθλητισμού, αναμένεται να ανακοινώσει την επανέξαρξη προπονήσεων για να αρχίσει σταδιακά η επιστροφή στους αγώνες σε ολόκληρο τον εγχώριο αθλητισμό.
Που θα κάνουν προπονήσεις οι αθλητές του στίβου στο Καυτανζόγλειο κύριε Αυγενάκη;
Στο βοηθητικό στάδιο που έφτιαξαν οι προηγούμενοι από εσάς;
Εσείς τι έργο έχετε να επιδείξετε στη Θεσσαλονίκη, τη Βόρεια Ελλάδα;
Δεν θεωρούμε πρέπον να προχωρούμε σε συγκρίσεις, αλλά στην προκειμένη περίπτωση, η σύγκριση είναι αναπόφευκτη, από τη στιγμή μάλιστα, που το ίδιο το έργο εντός του Καυτανζογλείου, είχε προαναγγελθεί από την προηγούμενη διοίκηση του υφυπουργείου Αθλητισμού, αλλά μεσολάβησαν οι εκλογές…
Πηγή : newsfish.gr