Ορφανός: «Επανέναρξη του πρωταθλήματος με διαρκείς ιατρικούς ελέγχους»

Την άποψη του σχετικά με την επανέναρξη της Super League κατέθεσε με δηλώσεις του στο Αθλητικό Metropolis 95,5 ο πρώην Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Ορφανός, κάνοντας λόγο πως πρέπει να γίνει με συγκεκριμένα χρονικά περιθώρια, τονίζοντας επίσης πως θα πρέπει να μεριμνήσει η Κυβέρνηση για να υπάρξουν διαρκείς ιατρικοί έλεγχοι στους ποδοσφαιριστές.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Η πρώτη βασική σκέψη όλων πρέπει να είναι υγεία και όλες οι αποφάσεις των κυβερνήσεων έχουν αυτό ως γνώμονα. Το δεύτερο θέμα είναι πως αφού προστατευθεί η υγεία, πρέπει σιγά σιγά να επιστρέψεις στους κανονικούς ρυθμούς για να πάρει μπροστά η οικονομία. Σε ό,τι αφορά το Πρωτάθλημα, είναι προφανές πως χρειάζεται ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Εκτιμώ πως χρειάζεται σχεδόν ένας μήνας προετοιμασία.

Αν η απόφαση της κυβέρνησης προβλέπει άνοιγμα αθλητικών εγκαταστάσεων σε έναν μήνα, δεν ξέρω πώς μπορεί να γίνει το Πρωτάθλημα. Αν μεταφερθεί ίσως 20 μέρες πιο πίσω, πιθανώς και να μπορεί να γίνει. Χρειάζονται, όμως, συγκεκριμένα μέτρα προστασίας. Η αγγλική λίγκα που διαθέτει περισσότερα χρήματα ψάχνει 14ήμερα σε ξενοδοχεία για να ελέγχει διαρκώς τους παίκτες αρχικά σε ατομική βάση ώστε στη συνέχεια να επιτραπούν οι ομαδικές προπονήσεις.

Αξίζει να γίνει μια προσπάθεια επανέναρξης, αλλά με τα χρονικά περιθώρια πιο συμμαζεμένα. Να ξεκινήσουν αρχικά οι προπονήσεις ατομικά και με διαρκείς ιατρικούς ελέγχους στους παίκτες».