Μια μεταγραφή, κερδίζουν πολλοί

Όπως είναι γνωστό, η Μπάγερν παραχώρησε τον Τόνι Κρόος στην Ρεάλ Μαδρίτης και εισέπραξε 30.000.οοο ευρώ. Οι Βαυαροί πήραν το μεγάλο πακέτο, αλλά πρέπει να μοιράσουν κάτι ψιλά και σε άλλες τρεις ομάδες…

Η πρώτη ομάδα, που δικαιούται 75.000 ευρώ είναι η ομάδα του χωριού Γκράιφσβαλντ, της πρώην Ανατολικής Γερμανίας, στο οποίο γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Κρόος. Σ΄ αυτή την ομάδα έπαιξε μέχρι τα 12,5 του χρόνια, οπότε η ομάδα δικαιούται το 0,25% της μεταγραφής ως τροφεία. Το πρόβλημα είναι πως η ομάδα του χωριού πτώχευσε και δημιουργήθηκε άλλη στη θεση της, η οποία πρέπει να αποδείξει ότι είναι συνέχεια της προηγούμενης για να πάρει τα 75.000 ευρώ.

Η δεύτερη που θα εισπράξει είναι η Χάνσα Ρόστοκ, στις ακαδημίες της οποίας εντάχθηκε ο Κρόος όταν ήταν 12,5 χρόνων και έμεινε 4 χρόνια, μέχρι να πάει στις ακαδημίες της Μπάγερν στα 16,5 χρόνια. Η Χάνσα δικαιούται το 1% της μεταγραφής, ήτοι 300.000 ευρώ! Καλά χρήματα για μια ομάδα Γ΄ Εθνικής, όμως όπως αποφάσισε η διοίκηση, και τα 300.000 ευρώ θα πάνε στις ακαδημίες και όχι στην πρώτη ομάδα. Κι ας έχει οικονομικά προβλήματα.

Η τρίτη ομάδα που θα εισπράξει, θα είναι η Μπάγερ Λεβερκούζεν, χωρίς να το περιμένει. Στην Μπάγερ δεν ήξεραν ότι δικαιούνται χρήματα επειδή ο Κρόος έπαιξε εκεί ως δανεικός για 1,5 χρόνο στα 19 του και ενημερώθηκαν πως θα πάρουν 275.000 ευρώ!

“Δεν το περιμέναμε, αλλά μπορεί να πει κανείς ότι κι εμείς εκπαιδεύσαμε τον Τόνι Κρόος” είπε ο διευθυντής της Λεβερκούζεν, Μίχαελ Σάντε.