Οριστικό : Έκαναν πίσω για τις μάσκες

Η κυβέρνηση αναγκάστηκε τελικά να κάνει πίσω για τις μάσκες μετά τις αντιδράσεις, που προκάλεσε η αρχική της απόφαση να είναι υποχρεωτική η χρήση της σε όλους τους κλειστούς χώρους.

Στις 29 Απριλίου, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε πως “η χρήση μάσκας καθίσταται υποχρεωτική σε προσωπικό, πελάτες και επισκέπτες σε σούπερ μάρκετ, καταστήματα τροφίμων, κέντρα αισθητικής, κομμωτήρια, κουρεία, διαγνωστικά εργαστήρια και νοσοκομεία”.

Σήμερα, η κυβέρνηση έκανε πίσω κι ο Χαρδαλιάς έκανε γνωστό ότι “η χρήση μάσκας για την οποία θα επιβάλλεται πρόστιμο 159 ευρώ θα είναι υποχρεωτική για τους πολίτες στα Μέσα μαζικής μεταφοράς, στα νοσοκομεία, στα ιατρικά διαγνωστικά κέντρα, και στα ταξί”, αφήνοντας έξω τα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα τροφίμων και τις άλλες επιχειρήσεις.

Ενημέρωσε επίσης ότι η μάσκα είναι υποχρεωτική μόνο για τους εργαζόμενους στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα σούπερ μάρκετ και στα καταστήματα τροφίμων που διαχειρίζονται μη τυποποιημένα τρόφιμα, σε ιατρεία, νοσοκομεία, διαγνωστικά κέντρα, καθώς και σε κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής, αλλά όχι και στους πελάτες, οπως είχε αποφασιστεί αρχικά.

Ο Χαρδαλιάς τόνισε την ανάγκη να τηρούμε πιστά όλους τους κανόνες που διέπουν τη νέα μας καθημερινότητα. «Προσπαθούμε, προετοιμαζόμαστε έτσι ώστε το σύστημα υγείας να μπορεί και στη νέα φάση να αντιμετωπίσει την κατάσταση» υπογράμμισε και προσέθεσε ότι η κατάσταση παραμένει κρίσιμη και η εκ μέρους μας η παραμονή μας σε εγρήγορση και επιφυλακή είναι επιβεβλημένη.