Σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης τοποθετήθηκε ο νομικός Γρηγόρης Ιωαννίδης και μίλησε για την εκδίκαση του ΠΑΟΚ στο CAS, αν μπορεί να επιστρέψει η υπόθεση στην Εφέσεων, την εισήγηση της ΕΕΑ, την προσφυγή του Ολυμπιακού αλλά και τον τρόπο που αποδεικνύεται η κυριαρχική επιρροή από μια ομάδα σε μια άλλη.
Αναλυτικά, τα όσα είπε στο «Αθλητικό Metropolis»:
Για το δίκαιο που θα δικάσει τον ΠΑΟΚ :
«Το δικαστήριο της Λωζάννης είναι διαιτητικό δικαστήριο και θα κοιτάξει την συμφωνία μεταξύ ΕΠΟ και ΠΑΟΚ. Το CAS θα δικάσει με τους κανόνες της ΕΠΟ. Από το περασμένο καλοκαίρι έχει βγει ο κανόνας για την πολυϊδιοκτησία στην ΕΠΟ και έτσι υπάρχει ένα νομικό κενό. Τότε επικουρικά θα εφαρμοστεί το δίκαιο κανόνων της UEFA και στη συνέχεια της FIFA. Αν υπάρξουν προβλήματα ή διαδικαστικά θέματα, θα τρέξουν στο ελληνικό ή στο ελβετικό δίκαιο».
Για το αν μπορεί το CAS να επιστρέψει την υπόθεση στην Εφέσεων:
«Υπάρχει μια τέτοια πιθανότητα αλλά εξαρτάται από το τι θέλουν οι διάδικοι. Μπορεί να αποφανθεί πως δεν είναι αρμόδιο το διαιτητικό δικαστήριο και να γυρίσει στην Εφέσεων και εκεί η Επιτροπή να μπει στην ουσία. Η υπόθεση στο CAS ξεκινάει από την αρχή, ουσιαστικά είναι σαν να μην έχει γίνει τίποτα ενόψει των αρμόδιων Επιτροπών στην Ελλάδα. Το CAS μπορεί να ελέγξει και την απόφαση της ΕΕΑ αν ζητηθεί και να ελέγξει τα στοιχεία. Το πάνελ των δικαστών θα αναρωτηθεί ποια είναι η παράβαση που έχει κάνει ο ΠΑΟΚ και περιμένουμε να δούμε την απάντηση της ΕΠΟ. Αν μπλεχτεί η ΕΕΑ στην υπόθεση, τότε παρεμβαίνει στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου και σε αυτή την περίπτωση η ΕΠΟ είναι συνένοχος σε αυτό».
Για το αν μπορεί να λάβει υπόψιν την εισήγηση της ΕΕΑ:
«Αυτό εξαρτάται από το αν θα το ζητήσουν οι δύο αντίδικοι, ο ΠΑΟΚ και η ΕΠΟ. Το CAS κοιτάζει την απόφαση που έχει ασκηθεί έφεση, μπορεί να μην καταλάβει το Διαιτητικό Δικαστήριο τι πρέπει να κοιτάξει. Αν μπει στην ουσία, θα πρέπει να βρει τον κανόνα και σε ποιο δίκαιο ανήκει».
Για την προσφυγή του Ολυμπιακού στο CAS για τον υποβιβασμό του ΠΑΟΚ:
«Αν δεν θεωρεί πως ο Ολυμπιακός είναι τρίτο μέλος, αν δεν θεωρηθεί ως διάδικος τότε δεν θα μπορεί να συνεκδικαστεί και υπάρχει περίπτωση να του πουν πως αφορά μια απόφαση που δεν τον αφορά. Καλό θα ήταν να κληθούν η UEFA και η FIFA στην ακροματική διαδικασία ως παρατηρητές γιατί μια απόφαση της ΕΕΑ είναι παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου».
Για τον τρόπο που μπορεί να αποδειχθεί κυριαρχική επιρροή από μια ομάδα σε μια άλλη:
«Τα πάντα στηρίζονται στα στοιχεία. Το κατά πόσο η αγορά ενός ξενοδοχείου θεωρείται κυριαρχική επιρροή είναι θέμα ερμηνείας από το CAS. Τα στοιχεία της ΕΕΑ θα τα κρίνουν οι δικαστές του CAS, αν είναι πειστικά ή όχι. Δεν γνωρίζω γιατί η ΕΠΟ θεωρεί δεσμευτικές τις αποφάσεις της ΕΕΑ, τότε ποιος είναι ο λόγος να υπάρχει επιτροπή εφέσεων στην Σούπερ Λιγκ ή στην ΕΠΟ;»