Άρης: Το CAS, το μνημόνιο και οι ανανεώσεις που επιτρέπονται

Η προσφυγή στο CAS είναι το επόμενο βήμα της ΠΑΕ Άρης προκειμένου να βρει μια λύση στο θέμα της τιμωρίας που της έχει επιβληθεί από τη FIFA.

Η νέα απόφαση της παγκόσμιας συνομοσπονδίας στην υπόθεση Ντουρμισάι έδειξε πως δεν έγιναν αποδεκτοί οι ισχυρισμοί της ΕΠΟ και της ΠΑΕ, αλλά έδωσαν το δικαίωμα προσφυγής στο διεθνές διαιτητικό δικαστήριο. Από τον Άρη λένε πως είναι αισιόδοξοι ότι θα δικαιωθούν, ωστόσο πλέον τα χρονικά περιθώρια στενεύουν. Διότι κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πότε θα υπάρξει απόφαση από το CAS, αν βέβαια θα είναι «καλή» για τον Άρη και φυσικά αν θα προλάβει η ομάδα την μεταγραφική περίοδο.

Εκτός κι αν τηρηθεί η δέσμευση της κυβέρνησης για πλήρη απαλλαγή των χρεών μέσα από το “μνημόνιο” Ελλάδας-FIFA, το οποίο αναμένεται να περάσει από την Βουλή για το σύνολο του ελληνικού ποδοσφαίρου και θα “λύνει” τέτοιους θέματα ανάμεσα στα διαφορετικά ΑΦΜ, κάποια στιγμή μέσα στον Ιούνιο.

Μέχρι τότε όμως, ο Άρης δεν μπορεί να κάνει μεταγραφές ούτε να «δανειστεί» παίκτες, ενώ δεν έχει τη δυνατότητα να προωθήσει νεαρούς από τα τμήματα υποδομής. Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να ανανεώσει συμβόλαια πριν αυτά λήξουν, δηλαδή πριν από τις 30/6. Σε αυτή την κατηγορία βρίσκονται συνολικά 14 παίκτες. Οι Κουέστα, Τσιλιγγίρης, Κόρχουτ, Βέλεθ, Ούγκο Σόουζα, Μπρούνο Γκάμα, Ματίγια, Λάρσον, Ντιγκινί, Ιντέγε, Διαμαντόπουλος, Ντουρμισάι, Τόνσο, Μπα. Από αυτούς ο Βέλεθ έχει ήδη συμφωνήσει με τον Παναθηναϊκό.