Καμπάνες ΣΔΟΕ σε ομάδες και… μάνατζερ

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του e-reportaz.gr, έχει προκύψει μεγάλο θέμα με το ΣΔΟΕ και πρόστιμο που επιβλήθηκαν σε αθλητικούς συλλόγους και αθλητικές ΑΕ, μετά από ελέγχους, που έγιναν.

Στο ρεπορτάζ, επισημαίνεται εκ νέου το γνωστό θέμα με τον Ηρακλή, γίνεται αναφορά σ΄ ένα πρόβλημα με τον Άρη, ενώ σε ότι αφορά την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, οι έλεγχοι την βρήκαν καθαρή. Γίνεται επίσης αναφορά σε μάνατζερ που πιάστηκε στη… φάκα.

Αναλυτικά το ρεπορτάζ :

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες έχουν καταλογιστεί πρόστιμα-μαμούθ για φορολογικές παραβάσεις σε ΠΑΕ και γυμναστικούς συλλόγους.

Η πιο κραυγαλέα υπόθεση αφορά τον γυμναστικό σύλλογο Ηρακλή που οι «ράμπο» του ΣΔΟΕ ξεσκονίζοντας την περίοδο 2001-2011 βρήκαν εικονικά τιμολόγια με 652 επιχειρήσεις που η αξία τους ξεπερνά τα 124 εκατομμύρια ευρώ. Από τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις προσήλθαν 64 και έκαναν συμβιβασμό και τα έσοδα για το Δημόσιο από τον συγκεκριμένο συμβιβασμό ανήλθαν στο ποσό των 5.700.000 ευρώ.

Έχει διαταχθεί δέσμευση όλων των λογαριασμών τεσσάρων πρώην προέδρων του συλλόγου και άλλων τεσσάρων νομικών προσώπων.

Όσον αφορά τον χώρο του επαγγελματικού αθλητισμού σύμφωνα με την έρευνα του Υπουργείου Οικονομικών έχουν καταλογιστεί πρόστιμα σε πολλές ΠΑΕ ανάμεσά τους στην ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα το ποσό του 1.264.00 ευρώ για ανακριβείς δηλώσεις σε αμοιβές ποδοσφαιριστών, στην ΠΑΕ ΑΕΚ το ποσό 2.816.829 ευρώ για μη απόδοση φόρου, στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός το ποσό των 229.000 ευρώ για μη απόδοση αγγελιόσημου και το ποσό των 550.000 για μη απόδοση άλλων φόρων, στην ΠΑΕ Ολυμπιακός 2.145.000 για μη απόδοση του 20% στην παρακράτηση αμοιβών συν χαρτόσημου, στην ΠΑΕ Παναχαϊκή 50.000 για παράβαση του κώδικα στοιχείων συν ΦΠΑ, στην ΠΑΕ Πανιώνιος 36.000 για χαρτόσημο, στην ΠΑΕ Άρης 1.000.000 για μη απόδοση φόρων, στην ΠΑΕ Ηρακλή 729.000 για μη απόδοση φόρων. Επίσης στην ΠΑΕ Ηρακλής καταλογίστηκε πρόστιμο για φορολογικές παραβάσεις που ξεπερνάει τα 6 εκατομμυρίων ευρώ.

Στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ ο έλεγχος δεν βρήκε προβλήματα ουσίας παρά κάποιες παρατυπίες που άπτονται λογιστικών θεμάτων. Σε εξέλιξη βρίσκεται ο έλεγχος και στην ΠΑΕ Καλλονή.Όσον αφορά την Football League στη Νίκη Βόλου καταλογίστηκε πρόστιμο 750.000 για μη απόδοση φόρων και στην Κέρκυρα για τον ίδιο λόγο 256,.000 ευρώ.

Υπάλληλοι του Υπουργείου Οικονομικών προέβησαν σε κατάσχεση του βιβλίου του ΑΟ Πεύκης, ενώ σε έλεγχο που επιχειρήθηκε στα αθλητικά σωματεία Έσπερος και Εσπερίδες οι παράγοντες τους δεν έδειξαν τα βιβλία που τους ζητήθηκαν, με αποτέλεσμα να καταλογίζονται παραβάσεις και ο έλεγχος να συνεχιστεί.

Όσον αφορά το θέμα του παράνομου στοιχήματος σε γνωστό μάνατζερ από τη Β. Ελλάδα καταλογίστηκε πρόστιμο 5.400.000 για απόκρυψη εισοδήματος και πρόστιμο 2.000.000 ευρώ για παράβαση του κώδικα βιβλίων στοιχείων. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες σε τρία φυσικά πρόσωπα που φαίνονται να συνεργάζονταν με τον συγκεκριμένο μάνατζερ καταλογίστηκε πρόστιμο ύψους 2.960.000 ευρώ.

Πηγή : e-reportaz.gr