Η ανησυχία για το οικονομικό και το ποσοστό από το Στοίχημα

Στην συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Σούπερ Λιγκ που έγινε την Τρίτη 12/5 λοιπόν, αφού εκφράστηκαν ανησυχίες για το οικονομικό τοπίο εν όψει και της νέας περιόδου, αφού προτάθηκε να ζητηθεί οικονομική ενίσχυση από την Πολιτεία, να μειωθεί κι άλλος ο φόρος στα συμβόλαια, που πρόσφατα «έπεσε» στο 22%, να σταματήσει η Λίγκα να αποδίδει το ποσοστό του 5% στην ΕΠΟ από τα συμβόλαια για τους επόμενους μήνες, επανήλθε η πρόταση για διεκδίκηση ποσοστού από το Στοίχημα.

Η… ιδέα έπεσε στο τραπέζι από τον Ηλία Πουρσανίδη του ΟΦΗ και βρήκε άμεσα υπέρμαχο τον Φώτη Κωστούλα.

Ο ιδιοκτήτης του Παναιτωλικού φέρεται να είπε… «Έχει δίκιο ο κύριος Αλαφούζος. Η χρονιά χάθηκε. Το ζήτημα είναι τι κάνουμε την επόμενη σεζόν. Το μεγάλο πρόβλημα θα το έχουν οι μικρότερες ομάδες. Αν τελειώσουν τα τηλεοπτικά και μειωθούν κατά 70%, τελειώσαμε. Να κυνηγήσουμε ποσοστό από το στοίχημα. Είναι η μόνη διέξοδος».

Ακόμη, τέθηκε εκ νέου, θέμα να δοθούν στην Λίγκα μέρος από τα χρήματα που θα δώσει η ΟΥΕΦΑ στην ΕΠΟ για ενίσχυση του ποδοσφαίρου. Είχε τεθεί και στο προηγούμενο Συμβούλιο αλλά στην πρόσφατη συνεδρίαση της Ομοσπονδίας δεν είχε γίνει κουβέντα από τους παράγοντες του Συνεταιρισμού.

«Η ΕΠΟ θέλει να δώσει κάποια από τα 4 εκατομμύρια που θα της δώσει η ΟΥΕΦΑ;» αναρωτήθηκε ο Θόδωρος Καρυπίδης του Άρη.

Στην πρόταση των ομάδων για διεκδίκηση ποσοστού από Στοίχημα συμφώνησε ο εκπρόσωπος της ΕΠΟ. «Θα ήμουν περιχαρής να συνδράμει η ΕΠΟ στις ΠΑΕ. Συμφωνώ με την πρόταση για ποσοστό από το στοίχημα. Για τα 4 εκατ. ευρώ της UEFA είναι η τακτική επιχορήγηση έως το 2022 προς την ΕΠΟ. Μπορούν να διατεθούν μόνο 1,3 εκατ. ευρώ. Θα το συζητήσουμε στην επόμενη ΕΕ της ΕΠΟ» είπε ο Στέργιος Αντωνίου.

Απόφαση πάντως, δεν πάρθηκε για κανένα αίτημα.

πηγή: sdna.gr