«Σύμπτωση οι 27 δολοφονικές επιθέσεις σε διαιτητές;»

Για τα τελευταία γεγονότα αναφορικά με την ΕΠΟ και το υφυπουργείο Αθλητισμού τοποθετήθηκε ο πρώην γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Λυσσαρίδης.

Αναλυτικά, τα όσα είπε στο «Αθλητικό Metropolis»:

Για το ελληνικό ποδόσφαιρο και τα τελευταία γεγονότα με ΕΠΟ και Υπουργείο Αθλητισμού:

«Στο ελληνικό ποδόσφαιρο υπάρχουν χρόνιες παθογένειες. Παραμένουμε θεατές στο ίδιο σκηνικό, αντιπαλότητες στο εσωτερικό του ποδοσφαίρου, αντιπαλότητες της πολιτικής και της αθλητικής ηγεσίας, το δικό μας ποδόσφαιρο παραμένει στάσιμο. Η πολιτική ηγεσία θέλει να αναμειγνύεται στην ποδοσφαιρική οικογένεια παραβιάζοντας τα όρια του αυτοδιοίκητου, το ίδιο κάνει και η ποδοσφαιρική οικογένεια που φτάνει στα όρια που είναι αρμοδιότητας της Πολιτείας. Στην ουσία το αυτοδιοίκητο παραβιάζεται και από τις δύο πλευρές. Αυτοδιοίκητο δε σημαίνει ασυδοσία. Πρέπει να οριοθετηθούν δικαιώματα και υποχρεώσεις. Στο εσωτερικό του ελληνικού ποδοσφαίρου υπάρχει εδώ και χρόνια ένα δίπολο απλά διαφορετικού χρώματος και γύρω από αυτό να συντάσσονται δορυφόροι. Όσο δεν υπάρχει συμφωνία κυρίων το ποδόσφαιρο να παίζεται μέσα στον αγωνιστικό χώρο, θα έχουμε αυτές τις καταστάσεις».

Για την προσπάθεια διεύρυνσης του εκλογικού σώματος και την μετάθεση των εκλογών από τον Λευτέρη Αυγενάκη:

«Οι αποφάσεις και για τα δύο ανήκουν στην ελληνική ποδοσφαιρική οικογένεια και όχι στην Πολιτεία. Πρέπει να διευρυνθεί το εκλογικό σώμα αλλά από αυτούς που έχουν το δικαίωμα και τη δυνατότητα να το κάνουν. Υπάρχει ένα καταστατικό της ΕΠΟ που πρέπει να τηρηθεί.

Για το τέλος της επιτροπείας:

«Από την πλευρά μου, ώρα της καλή! Πότε δεν συμφώνησα με την ευρωπαϊκή επιτροπεία. Βελτιώθηκαν κάποια πράγματα, περιορίστηκαν κατά τι οι εσωτερικές έριδες, η διαιτησία ήταν καλύτερη αλλά αυτό ήταν κάτι προσωρινό. Είναι προφανές ότι με τη λήξη της επιτροπείας θα ξεκινούσαμε από δυσμενέστερη κατάσταση. Πώς θα παραλάβουν τη σκυτάλη οι Έλληνες διαιτητές τη σκυτάλη;».

Για την δολοφονική επίθεση στον διαιτητή Τζήλο:

«Να σας θυμίσω ότι από το 1990 με πρώτο το περιστατικό του διαιτητή Μπάκα 27 περιπτώσεις δολοφονικών επιθέσεων υπήρξαν σε διαιτητές. Ας αναρωτηθούμε λοιπόν ποιοι τις έκαναν. Ούτε οι φυσικοί ούτε οι ηθικοί αυτουργοί βρέθηκαν. Όταν λοιπόν επί 25 χρόνια μένουν ανεξερεύνητες και στο σκοτάδι όλες αυτές οι υποθέσεις τι να περιμένει κανείς και πόσο αισιόδοξος μπορεί να είναι; Θα ήταν αφελής αν μιλούσε κανείς για σύμπτωση».

Για τη συνάντηση των Big-4:

«Ηλπιζα ότι η συνάντηση των μεγάλων θα έβγαζε κάτι καλό αλλά αντιθέτως δεν έγινε κάτι τέτοιο. Μην θυμηθούμε τι έχει ακουστεί, μόνο κόντρες βγήκαν στην επιφάνεια. Είναι αχαρακτήριστη η συμπεριφορά των μεγάλων του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το ποδόσφαιρο θέλει αυτοκάθαρση και γίνεται από τους ισχυρούς. Μέχρι στιγμής το οδηγούν στον αφανισμό».

Για τον μπασκετικό ΠΑΟΚ και τη δύσκολη χρονιά που είχε:

«Ενας τρόπος υπάρχει να βρεθεί λύση για την ομάδα, να βρεθεί επενδυτής, να διαθέσει χρήματα και η ομάδα να ανασάνει από τα οικονομικά βάρη και να χτίσει την ομάδα. Το πρόβλημα είναι οικονομικό και δεν υπάρχει άλλη λύση. Επιχειρήθηκε πέρυσι να υπάρξει η στήριξη του κ.Σαββίδη με θεσμικό ρόλο αλλά δεν πέτυχε, είναι λύση να μπει στο μπάσκετ ο κ.Σαββίδης όπως μπήκε στο ποδόσφαιρο».