«Η ευκαιρία των Ελλήνων διαιτητών, κατάντια οι ξένοι!»

Για την επιστροφή της Super League και την… ευκαιρία των Ελλήνων διαιτητών στα play off μίλησε, σε ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε ο Τάσος Κάκος.

Αναλυτικά όσα είπε στο radioprimo.gr στην εκπομπή Primo News και στον Status 107,7:

Για την έναρξη των παιχνιδιών: “Για όλους τους αθλητές που έχουν μείνει μακριά από αγώνες για πολύ καιρό, είναι δύσκολο να μπουν σε ρυθμό. Πρέπει να υπάρχει κάποιος χρόνος προσαρμογής και πρέπει να είμαστε επιεικής και με τους ποδοσφαιριστές αλλά και τους διαιτητές. Σίγουρα η εξέλιξη θα επηρεαστεί και από τις καιρικές συνθήκες και το κλίμα που επικρατεί γενικότερα. Μην περιμένετε πάντως να δείτε κάποιο φοβερό θέαμα.»

Για τα ντέρμπι : «Θεωρώ ότι όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα. Σίγουρα τα ντέρμπι έχουν κάποια ιδιαιτερότητα. Ο βαθμός δυσκολίας όμως στα πρώτα παιχνίδια δεν θα είναι τόσο μεγάλος και είμαι αισιόδοξος ότι οι διαιτητές θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν. Θα πρέπει να αποδείξουν και να τους πείσουν όλους ότι μπορούν και αυτοί να παίζουν στα παιχνίδια στην Ελλάδα και να διώξουν τους ξένους διαιτητές από εδώ. Αυτή τη κατάντια.»

Για τη γραμμή του οφσάιντ στα πλέι οφ: «Από σήμερα το πρωί έχει ξεκινήσει εκπαίδευση στους διαιτητές, ανά γκρουπ, για τη γραμμή του οφσάιντ. Τα γκρουπ είναι 4 και συμμετέχουν οι, περίπου, 40 διαιτητές που έχουν πιστοποίηση για το VAR στην Ελλάδα. Αυτοί θα πάρουν και πιστοποίηση για τη γραμμή του οφσάιντ. Η γραμμή αυτή είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο και για τους διαιτητές και για το ποδόσφαιρο συνολικά. Θα υπάρχει σίγουρα περισσότερη δικαιοσύνη και αξιοπιστία αν εφαρμοστεί σωστά και χωρίς λάθη. Διαδικαστικά θα είναι ίδιο με ότι συμβαίνει με το VAR. Απλά τώρα με τη γραμμή θα είναι καλύτερο.»

Για την εμπειρία του στα παιχνίδια «κεκλεισμένων των θυρών»: «Έχω σφυρίξει δυο παιχνίδια κεκλεισμένων στη πρώτη μου σεζόν ως διαιτητής της Σούπερ Λιγκ. Και στα δύο βρισκόμουν στο Καραϊσκάκη. Το πρώτο ήταν το Ολυμπιακός-Ξάνθη στα μέσα του πρωταθλήματος το οποίο είχε λήξει 0-0 και το δεύτερο ήταν για το Κύπελλο, ο Ολυμπιακός με την Καλλιθέα. Είναι πολύ περίεργο συναίσθημα. Το, αν επηρεάζει ψυχολογικά, ή όχι το διαιτητή, εξαρτάται. Τότε υπήρχαν περίπου τριάντα άτομα από κάθε ομάδα. Εμένα με ενοχλούσε, γιατί ήθελα γιορτή και ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Ακόμη όταν υπάρχει ατμόσφαιρα και κάποιος σε αποδοκιμάζει δεν σε ενοχλεί. Όταν όμως υπάρχει λίγος κόσμος η αποδοκιμασία είναι πολύ χειρότερη γιατί την εκλαμβάνεις προσωπικά.»