Άκυρο για ουδέτερη έδρα στο ντέρμπι του Λίβερπουλ

Η πρωτοπόρος της Premier League, Λίβερπουλ, θα πρέπει να αγωνιστεί στο ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ στο «Goodison Park» και όχι σε ουδέτερη έδρα, καθώς οι τοπικές αρχές θα προσφέρουν ένα ασφαλές περιβάλλον, όπως υπογράμμισε ο δήμαρχος του Λίβερπουλ, Τζο Άντερσον.

Η Λίβερπουλ θα συνεχίσει την κούρσα για το πρώτο της πρωτάθλημα μετά από 30 χρόνια απέναντι στην Έβερτον στις 21 Ιουνίου, αλλά ακόμα δεν έχει οριστεί το γήπεδο που θα φιλοξενήσει την εκτός έδρας δοκιμασία των Reds.

Τον περασμένο μήνα, οι αστυνομικές Αρχές υποστήριξαν ότι ο αγώνας θα πρέπει να διεξαχθεί σε ουδέτερη έδρα, προκειμένου να αποτρέψει τους οπαδούς να συγκεντρωθούν έξω από το γήπεδο και να παραβιάσουν τους κανόνες κοινωνικής απόστασης, εν μέσω της πανδημίας COVID-19.

«Βρισκόμαστε σε καλύτερη κατάσταση από ό, τι ήμασταν πριν από τέσσερις εβδομάδες και καταφέραμε να μάθουμε γιατί είναι τόσο σημαντικό να μην συγκεντρωνόμαστε σε χώρους», δήλωσε ο Άντερσον, προσθέτοντας: «Oι σύλλογοι έχουν κάνει το καθήκον τους, στέλνοντας το μήνυμα ότι οι φίλαθλοι θα πρέπει να μείνουν μακριά. Και οι δύο ομάδες το έχουν ξεκαθαρίσει. Δεν έχω αντίρρηση ο αγώνας με την Έβερτον να διεξαχθεί στο “Goodison Park” και οι εντός έδρας αγώνες της Λίβερπουλ στο “Anfield”».