“Είναι λίγος για τον ΠΑΟΚ”

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Κούλης Αποστολίδης, ο οποίος μίλησε για την κακή αγωνιστική εικόνα της ομάδας στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, επιρρίπτοντας ευθύνες στον Αμπέλ Φερέιρα.

Παράλληλα τόνισε πως ο προπονητής του Δικεφάλου δεν πρέπει να βρίσκεται την επόμενη σεζόν στον σύλλογο, λέγοντας χαρακτηριστικά πως η διοίκηση πρέπει να δει από χθες τι πρέπει να γίνει για την επόμενη χρονιά

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το αν πρέπει να φύγει ο Φερέιρα από τον ΠΑΟΚ:

«Δεν είναι τόσο απλή η ιστορία. Χρειάζεται η ομάδα ηλεκτροσόκ αλλά τι ηλεκτροσόκ. Δεν ξέρω αν είναι σωστό να φύγει ο Αμπέλ Φερέιρα αυτή την στιγμή, γιατί ενδεχομένως μπορεί να είναι και επιζήμιο για τον Πάμπλο Γκαρσία, ο οποίος έχει μία δυναμική, και ενδεχομένως μπορεί να την χάσει».

Για το αν ο Φερέιρα τον πείθει ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να κατακτήσει τους στόχους αυτής της σεζόν:

«Ο Φερέιρα έδωσε δείγματα από την αρχή που ήρθε, αρκετά σημάδια απειρίας. Εναν προπονητή η ένα παίκτη  δεν μπορείς να τον κρίνεις στην πρώτη εβδομάδα η στον πρώτο μήνα, θέλει χρόνο.  Αυτό που μπορώ να πω τώρα μετά την πάροδο σχεδόν ενός αγωνιστικού χρόνου είναι ότι ο Φερέιρα είναι λίγος για τον ΠΑΟΚ. Αυτό έχει δείξει η πορεία της ομάδας και το συμπέρασμα είναι, ότι υπάρχει ευθύνη από τον προπονητή».

«Ο ΠΑΟΚ αυτήν την στιγμή αλλά και πριν από τον κορωνοϊό δεν ήταν σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Εκείνο που έχει απομείνει στον ΠΑΟΚ είναι να ματώσει να προσπεράσει την ΑΕΚ και να  κατακτήσει την δεύτερη θέση και φυσικά ότι καλύτερο μπορεί να κάνει στο κύπελλο. Πρόκριση και κατάκτηση. Αυτό για να γίνει θα πρέπει να γίνει στην ομάδα ένα ξύπνημα, αλλά και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές πρέπει να πάρουν ευθύνες και να ξυπνήσουν. Θα πρέπει να γίνει ένα μεγάλο ξύπνημα μέσα στην ομάδα».

«Το έχουμε ζήσει στο πετσί μας ότι οι αλλαγές προπονητών στα μέσα η στο τέλος της σεζόν δεν βγαίνουν σε καλό. Για μένα πρέπει να γίνει μια τεράστια προσπάθεια από τους ποδοσφαιριστές και το επιτελείο για να πάρουν το κύπελλο. Απο χθες πρέπει να δουν τα στελέχη της ομάδας τι θα γίνει στην επόμενη σεζόν».

«Προπονητικά ο Φερέιρα δεν πρέπει να είναι του χρόνου στον ΠΑΟΚ. Αυτά θα πρέπει να γίνουν έγκαιρα».

Για το ποιος έχει την μεγαλύτερη ευθύνη στην κακή εικόνα που παρουσιάζει ο ΠΑΟΚ:

«Αν πάρουμε την διοικητική ιεραρχία, φταίει η διοίκηση, αλλά αν θέλουμε να το θέσουμε συγκεκριμένα, για μένα οι παίκτες δεν φταίνε τόσο πολύ που έπρεπε να βγάλουν ψυχή και πάθος αλλά την  κύρια υπευθυνότητα την έχει ο προπονητής. Προπονητής σημαίνει η ομάδα όταν παίζει ατομικά ο κάθε παίκτης αλλά και όλη η ομάδα να ξέρουν συγκεκριμένα τόσο αμυντικά αλλά και τόσο επιθετικά τι πρέπει να κάνουν, ποιος είναι ο ρόλος τους.Η ομάδα δεν έχει τέτοια προσέγγιση».