«Έχουμε ανοικτά ζητήματα με την ΑΕΚ» (vid)

Σαφής και ξεκάθαρος εμφανίστηκε ο Μίκαελ Ένινγκ στην καθιερωμένη συνέντευξη που παραχώρησε στη NOVA ενόψει της αυριανής (20/6) εκτός έδρας αναμέτρησης του Άρη με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Το μυαλό του ίδιου και των παικτών του είναι μόνο σε αυτό το παιχνίδι και στην επίτευξη της νίκης, παρότι ακολουθεί αμέσως η ρεβάνς του ημιτελικού Κυπέλλου με την “‘Ενωση” (24/6).

Ο Γερμανός τεχνικός των “κιτρινόμαυρων” διαχώρισε τις δύο αναμετρήσεις, τονίζοντας ότι έχει σημασία να πάρει ο Άρης το θετικό αποτέλεσμα αύριο. Μάλιστα, όπως δήλωσε, υπάρχει έξτρα κίνητρο γι’ αυτό, καθώς… “έχουμε ανοικτά ζητήματα με την ΑΕΚ από την τελευταία φορά που βρεθήκαμε αντίπαλοι στην έδρα της”.

Πώς έχετε στο μυαλό σας το παιχνίδι απέναντι στην ΑΕΚ, με δεδομένο ότι ακολουθεί η ρεβάνς του Κυπέλλου:

«Το παιχνίδι του Κυπέλλου έπεται. Δεν μας απασχολεί αυτή τη στιγμή. Σκεφτόμαστε το παιχνίδι του Σαββάτου, που θα γίνει σε ένα γήπεδο, στο οποίο την τελευταία φορά μείναμε πάρα πολύ ώρα. Έμειναν πολλά ζητήματα ανοικτά σε εκείνο το παιχνίδι. Χαίρομαι που αντιμετωπίζουμε την ΑΕΚ, γιατί όλα τα μεταξύ μας παιχνίδια αυτή τη σεζόν είχαν κάτι το ξεχωριστό».

Να περιμένουμε κάποιο εκτεταμένο rotation στο παιχνίδι του Σαββάτου;

«Μπορούμε να τα περιμένουμε όλα…»

Με το σκεπτικό ότι ακολουθεί η ρεβάνς, οπότε έχει κάποιο νόημα να γίνει rotation στο παιχνίδι του Σαββάτου…

«Όλα είναι πιθανά. Μπορεί να κάνουμε ένα εκτενές rotation, μπορεί και να μην αλλάξουμε κάτι…»

Έχει πιάσει ρυθμό ο Άρης;

«Δεν μπορεί να είναι εφικτό αυτό. Μετά από ό,τι προηγήθηκε, δεν είναι δυνατό να είμαστε έτοιμοι. Μάλιστα, είναι πρόβλημα ότι οι προσδοκίες όλων είναι υψηλότερες από αυτές που θα έπρεπε, μετά από τόση μεγάλη διακοπή. Αυτό που βιώνουμε έχει κάποια στοιχεία κανονικότητας, αλλά απέχει πάρα πολύ από το να είναι κανονικότητα».

Πόσο βοηθάει το γεγονός ότι δεν υπάρχουν απουσίες πέρα από τον Διαμαντόπουλο;

«Σωματικά, οι παίκτες είναι σε εξαιρετικό σημείο. Χρειαζόμασταν ένα διάλειμμα, όταν ξεκίνησε αυτή η ιστορία, όμως, η διακοπή τελικά ήταν πολύ μεγάλη. Για να βρούμε αγωνιστικό ρυθμό ως ομάδα, λοιπόν, είναι κάτι τρομερά δύσκολο και δεν αρκούν μόνο δύο παιχνίδια, που έχουμε παίξει ως τώρα».

Πώς μπορείτε να πείσετε τους παίκτες σας να ξεχάσουν τη ρεβάνς της Τετάρτης και να επικεντρωθούν στο παιχνίδι του Σαββάτου;

«Είμαστε επαγγελματική ομάδα κι αυτό που θέλουμε είναι πάντα να νικάμε. Κατεβαίνουμε σε αυτό το παιχνίδι με αυτό το σκεπτικό. Δεν χρειάζεται καμία προσπάθεια να πείσω τους παίκτες να ξεχάσουν τον ημιτελικό του Κυπέλλου, διότι από μόνοι τους αυτό που σκέφτονται είναι το παιχνίδι που προηγείται, αυτό το Σαββάτου. Πιο δύσκολο είναι να πείσουμε το υπόλοιπο περιβάλλον της ομάδας μας να ξεχάσει τη ρεβάνς, γιατί όλοι οι υπόλοιποι μόνο τη ρεβάνς σκέφτονται».

Με δεδομένο ότι βαθμολογικά δεν έχει μεγάλη σημασία το παιχνίδι του Σαββάτου, ο στόχος ποιος είναι σε αυτό;

«Αν πήγαινα σε ένα παιχνίδι χωρίς την πρόθεση να πάρω τη νίκη, θα έπρεπε να σταματήσω να ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο. Ο στόχος είναι η νίκη, όχι μόνο να κάνει η ομάδα μια καλή εμφάνιση».

Πώς σχολιάζετε το γεγονός ότι παίκτες όπως ο Ματίγια ή ο Γκάμα είναι κοντά να ανανεώσουν τη συνεργασία τους με τον Άρη;

«Δεν έχω κανέναν σχόλιο επ’ αυτού. Δεν είναι στα δικά μου καθήκοντα».

Δείτε το βίντεο της συνέντευξη εδώ