Φασούλας: Υποψήφιος με… φωτογραφική διάταξη Αυγενάκη! (pic)

Υποψήφιος στις εκλογές της ΕΟΚ μπορεί να θέσει και τυπικά ο Παναγιώτης Φασούλας. Η φωτογραφική διάταξη του Λευτέρη Αυγενάκη που κατατέθηκε στη Βουλή, του το επιτρέπει πλέον.

Ο Φασούλας κατείχε θέση του συμβούλου στην Ομοσπονδία, από την οποία παραιτήθηκε στις 23 Ιουνίου, ώστε να μπορέσει να θέσει και επίσημα την υποψηφιότητά του για τη θέση του Προέδρου. Με τον νόμο που ίσχυε μέχρι πρότινος, η εργασιακή σχέση με την ΕΟΚ δεν θα του επέτρεπε να λάβει μέρος στις εκλογές, αφού με το νόμο που ίσχυε μέχρι πρότινος, θα έπρεπε να περάσει ένας χρόνος από την ώρα του «διαζυγίου» μέχρι την διαδικασία της ανάδειξης για τον νέο πρόεδρο της Ομοσπονδίας.

Η τροπολογία όμως που κατατέθηκε, στις 25 Ιουνίου, άλλαξε πλέον τα δεδομένα. Στην επίμαχη διάταξη αναφέρεται ότι από εδώ και πέρα απαιτούνται μόλις δύο μήνες για την… αλλαγή ιδιότητας, από υπάλληλο της Ομοσπονδίας μέχρι την επισημοποίηση της υποψηφιότητας. Αν δηλαδή κάποιος είχε εργασιακή σχέση με την ΕΟΚ, μπορεί να κατέβει κανονικά στις εκλογές, αρκεί να έχουν περάσει 60 μέρες από την λήξη της σύμβασης μαζί της.