«Θα αφήσει εποχή ο Μιχαηλίδης»

O Παναγιώτης Κερμανίδης παραχώρησε δηλώσεις αναφορικά με την σπουδαία επικράτηση του ΠΑΟΚ στο Φάληρο απέντι στον Ολυμπιακό, κάνοντας παράλληλα αναφορά στην, μέχρι στιγμής, παρουσία του Μιχαηλίδη στο βασικό σχήμα του Δικεφάλου.

Ειδικότερα, σε ερώτηση που του τέθηκε αν θυμάται τη νίκη με 2-0 επί του Ολυμπιακού τη σεζόν 1974-75 που επίσης ο ΠΑΟΚ είχε αναχατήσει την πορεία του Ολυμπιακού προς τον αήττητο τίτλο του πρωταθλητή, απάντησε:

«Πάντα αυτά τα ματς και αυτές τις στιγμές δεν ξεχνιούνται. Αυτά τα 8 χρόνια ήταν αξέχαστα παίζοντας κόντρα στον Ολυμπιακό με τον ΠΑΟΚ. Είμαστε «αιώνιοι» αντίπαλοι, Βορράς-Νότος, ήταν ένα ντέρμπι, ένα ματς γοήτρου, θέλαμε να δείξουμε ότι είμαστε πιο δυνατοί και αδικημένοι».

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:

Για το αν τον χαροποίησε η παρουσία των νεαρότερων και τι έδωσαν στον ΠΑΟΚ:

«Βέβαια και το λέω χρόνια. Πρέπει να προωθούνται παιδιά από τα σπλάχνα της ομάδας, από τις υποδομές. Με τα δεδομένα που επικρατούν, πήραν ευκαιρίες τα παιδιά, σκόραραν όλοι τους στα πλέι οφ και είναι σημαντική η προσφορά τους να πάρει τη 2η θέση η ομάδα. Έδωσαν ψυχή. Αυτό που έλειπε από την ομάδα. Αυτά τα παιδιά διψάνε να πιάσουν στην ομάδα, να παίξουνε, να αποδείξουν. Έδωσαν νεανικό αέρα. Ήταν επιτυχημένη επιλογή. Και ο Τσιγγάρας συμμετείχε και προσέφερε. Έδωσαν στην ομάδα ώθηση που χρειάζονταν. Έδωσαν και μήνυμα στους υπεύθυνους να κοιτάξουν πιο σωστά το θέμα, να δώσουν βάρος και σ’ εκείνους. Από τα τμήματα υποδομής που αγαπάνε τη φανέλα και τον Σύλλογο, που ξέρουν την ιστορία, χρειάζονται και δίνουν κάτι παραπάνω που λείπει».

Επί προσωπικού ποιος του προκάλεσε μεγαλύτερη εντύπωση από τους πιτσιρικάδες απάντησε:

«Και ο Τζόλης δείχνει ότι έχει ταλέντο και μέλλον. Πιστεύω ο Μιχαηλίδης αυτό που μου δείχνει είναι ότι θα εξελιχθεί σε πολύ μεγάλο στόπερ και πρέπει από χθες να του κάνει συμβόλαιο να τον εξασφαλίσει για πολλά χρόνια. Θα αφήσει εποχή ο Μιχαηλίδης. Παίζει σε μια θέση που για νέο παίκτη δεν είναι πιο εύκολο να αντιμετωπίσεις ομάδα σαν τον Ολυμπιακό. Έδειξε έμπειρος στον οποίο μπορεί να εμπιστευτεί ο προπονητής στην άμυνα και στις στατικές φάσεις. Είναι μεγάλη υπόθεση. Από τη νέα χρονιά πρέπει να χτιστεί η άμυνα πάνω στον Μιχαηλίδη».

Για το αν όλη η ιστορία με το CAS επηρέασε τον ΠΑΟΚ:

«Επηρέασε τους πάντες στην οικογένεια του ΠΑΟΚ. Κανείς δεν μπορεί να το αρνηθεί. Υπήρχε απογοήτευση και ψυχολογικό πέσιμο. Χθες όμως και ο Ολυμπιακός μας φοβήθηκε. Από την αρχή ο ΠΑΟΚ έδειξε ότι το θέλει το ματς και θα το πάρει με το έτσι θέλω. Ο Ολυμπιακός ήταν επιφυλακτικός, ήθελε να περάσει η ώρα να μην χάσει το παιχνίδι, να κρατήσει απλά το αήττητο. Υπερίσχυσε ο νόμος του ποδοσφαίρου, σκόραρε ο ΠΑΟΚ σε σημείο που δεν μπορούσε να αντιδράσει ο Ολυμπιακός. Γενικά ο ΠΑΟΚ πίεσε και έδειξε πόσο ήθελε το ματς».

Για τον Μαουρίσιο και το ενδεχόμενο παραμονής του:

«Και του Μαουρίσιο και σχεδόν όλων των ξένων παικτών τα παιδιά, τα έχω στην ακαδημία. Ο Μαουρίσιο ερχόταν από σοβαρό τραυματισμό. Ήθελε το χρόνο του να επανέλθει. Ανέβασε την απόδοσή του κι έφτασε να είναι πάρα πολύ καλός και θα συνεχιστεί στα επόμενα ματς. Έλειπε από τα ματς. Σε κάθε παιχνίδι θα ανεβαίνει. Δεν ξέρω αν θα συνεχίσει στον ΠΑΟΚ. Βλέποντας αυτό και γνωρίζοντας το ιστορικό θα μπορούσε να παίξει κι άλλο στον ΠΑΟΚ».