Μετά τους Νίκο Πασιαλή και Κώστα Οικονομίδη και ο Κυριάκος Μπιμπισίδης με επιστολή του καταφέρεται εναντίον του Δημήτρη Καλαϊτζίδη και των επιλογών του. Ο παλαίμαχος άσος του Άρη στέκεται κυρίως στις αποφάσεις για το ρόστερ της νέας χρονιάς, ενώ σημειώνεται πως μέσα στους παίκτες που δεν προβιβάστηκαν από την Κ20 του Άρη ήταν και ο γιος του.
Αναλυτικά η επιστολή:
««Οι δηλώσεις και δημόσιες τοποθετήσεις του κ. Καλαιτζίδη για την αξιολόγηση των παικτών της Κ-20 ήταν ασαφείς, αόριστες και μη τεκμηριωμένες.
Ο τρόπος αξιολόγησης φυσικά και είναι υποκειμενική υπόθεση του εκάστοτε προπονητή, θεωρώ όμως πως υπάρχουν θεμελιώδεις αρχές που κανείς δεν μπορεί να παραμερίσει και να προσπεράσει για την εξαγωγή των οριστικών συμπερασμάτων του, αναφορικά με νεαρούς ποδοσφαιριστές που μπορεί να μην θεωρούνται έτοιμοι για την αρχική 11άδα της πρώτης ομάδας έχουν όμως δώσει πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.
Ο ΑΡΗΣ εδώ και πολλές δεκαετίες είναι ίσως η πρώτη ομάδα στην χώρα βγάζοντας τόσους παίκτες από τα σπλάχνα της. Κανείς από όλους εμάς δεν έπαιξε στην επαγγελματική ομάδα χωρίς να περάσει το στάδιο προσαρμογής σε αυτήν, όπου μέσα από διαφορετικές προπονητικές μονάδες έρχεται η αναμενόμενη βελτίωση.
Η αξιολόγηση γίνεται από την αγωνιστική εικόνα που έχουν οι παίκτες τα 2 τελευταία χρόνια, από μελέτη των dvd στα ματς-ντέρμπι της περυσινής σεζόν (τα οποία δεν είδε ποτέ ο σημερινός προπονητής), από προπόνηση σε υποομάδες 6-6 μέχρι και 1-1 για επιθετική και αμυντική συμπεριφορά, από προπόνηση σε ζώνες για το επίπεδο δεκτικότητας και τακτικής σκέψης, από οικογενειακό δίτερμα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με την συμμετοχή και των επαγγελματιών χωρίς χρονικές διακοπές, από ατομική προπόνηση στην ανάλογη θέση και τέλος από το τεστ αξιολόγησης ποδοσφαιριστών (football metrics test) σε ασκήσεις με και χωρίς μπάλα. Άρα θεωρώ ως «ελλιπέστατη και ανύπαρκτη την τωρινή αξιολόγηση των παικτών της Κ-20, τη στιγμή που οι πραγματικοί υπεύθυνοι της ομάδας είχαν άλλη κρίση.
Στην περυσινή σεζόν 3 προπονητές της ανδρικής ομάδας ( κ.κ. Χατζηνικολάου, Μιλίνκοβιτς, Παπαδόπουλος) ο βοηθός τους (Τ. Μπουγιουκλής) ο τεχνικός Διευθυντής Γ. Φοιρός, ο τεχνικός σύμβουλος Κ. Μπιμπισίδης, ο τεχνικός Διευθυντής των υποδομών Κ. Οικονομίδης, ο προπονητής της Κ-20 Ν. Πασιαλής και ο προπονητής των τερματοφυλάκων Ν. Παπαδόπουλος αξιολόγησαν 6-7 παιδιά για τη προώθηση τους, μερικά εκ των οποίων θα γινόντουσαν ήδη επαγγελματίες αν δεν υπήρχε πρόβλημα φορολογικής ενημερότητας.
Τόση μεγάλη διαφορά αντίληψης για τις ικανότητες αυτών των παιδιών ανάμεσα σε όλους αυτούς τους έμπειρους ανθρώπους του ποδοσφαίρου και του κ. Καλαιτζίδη γεννά αν μη τι άλλο ερωτηματικά, που ενισχύονται από την κακόβουλη και ατυχής πρόσφατη δήλωση του περί «ωραιοποίησης της κατάστασης ίσως και για άλλο σκοπό».
Μάλιστα τολμώ να πω ότι το Δ.Σ των βετεράνων του συλλόγου θα έπρεπε να πάρει θέση από τη στιγμή που πρώην συμπαίκτες τους συκοφαντούνται για την επαγγελματική τους ιδιότητα από τον τωρινό προπονητή-μάνατζερ.
Η Κ-20 κάτω από αντίξοες συνθήκες τερμάτισε στην 6η θέση του πρωταθλήματος, χάνοντας στις λεπτομέρειες την είσοδο της στην 4άδα, όχι κάτι πρωταρχικό για την φιλοσοφία αυτής της ομάδας όμως διαφωτιστικό για την δήλωση του κ Καλαιτζίδη πως «δεν υπάρχει έννοια ομάδας» στη Κ-20.
Θεωρώ πως κάθε χρόνο πρέπει να εντάσσονται οι καλύτεροι παίκτες της Κ-20 στην ανδρική ομάδα προκειμένου να μην σταματήσει ποτέ η παραγωγή και το κίνητρο των κατωτέρω ηλικιακών τμημάτων του συλλόγου.
Τελειώνοντας νομίζω πως δυστυχώς η αξιολόγηση έγινε υπό τις χειρότερες προϋποθέσεις λόγω της διένεξης του τωρινού προπονητή-μάνατζερ με τους κ.κ. Οικονομίδη και Πασιαλή, σίγουρα με υπαιτιότητα του πρώτου, δείχνοντας από την αρχή έλλειμμα συνεργασίας και μεροληπτική κρίση για τους νεαρούς της Κ-20.
Μια μικρή αναφορά για το στήσιμο της ανδρικής ομάδας από τον άνθρωπο με την διπλή ιδιότητα (προπονητή-μάνατζερ) που κρατά πάνω του τον φετινό αγωνιστικό σχεδιασμό
1. Αποχώρηση 22 παικτών από το περυσινό ρόστερ
2. Δεν έμεινε κανείς βασικός παίκτης, μόνο ελπιδοφόροι νεαροί
3. Δεν έγιναν μεταγραφές μέχρι στιγμής παικτών που θα στηρίξουν αυτούς τους νέους
4. Στο βασικό στάδιο προετοιμασίας στην Βουλγαρία θα υπάρχουν 9 δελτία και 4-6 παίκτες που συμφώνησαν μεν, δεν υπάρχει φορολογική ενημερότητα δε για να θεωρηθούν σίγουροι.
5. Υπάρχει συνεργασία με συγκεκριμένους μάνατζερ
Αυτή είναι «η αναβάθμιση και η ικανότητα δουλειάς με στελέχη επαγγελματικά καταρτισμένα» που δήλωσε ο κόουτς, στελεχώνοντας το τιμ του με ανθρώπους χωρίς δίπλωμα προπονητή.
Ένα προπονητής με δίπλωμα Pro οφείλει να έχει ανοικτό μυαλό, επικοινωνία, συνεργασία, σεβασμό σε προϋπάρχοντα στελέχη και γνώμονα αυτοκριτικής.
Παρόλο που στον ΑΡΗ και πάλι παίρνονται λάθος αποφάσεις και γίνονται νέες άστοχες επιλογές εύχομαι ολόψυχα να βρει ο τεράστιος αυτός σύλλογος τον δρόμο του».