Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής απολογήθηκε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, στην ποινική δίκη της «Συμμορίας».
Ο Γιώργος Σαρρής, αναφέρθηκε στους πίνακες το 2012 (εκείνη την περίοδο ήταν πρόεδρος της ΚΕΔ) αλλά και στην προεκλογική συνάντηση που έγινε στο Χίλτον, τον Δεκέμβριο του 2011.
«Κάθε φορά που ερχόμασταν στην Αθήνα, οι επαρχιώτες σύμβουλοι μαζευόμασταν και τρώγαμε. Μετά τις 12 μείναμε και φάγαμε. Ο Μαρινάκης ήρθε τυχαία μαζί με άλλη παρέα, κάθισε μαζί μας 10-15 λεπτά και έφυγε. Είναι ψευδές ότι είπα στον Σάββα ότι ο Μαρινάκης διοργάνωσε το τραπέζι στο Χίλτον, ο Σάββας το κανόνισε».
Για την υποψηφιότητα του είπε: «Συνάδελφοι και πρόεδροι Ενώσεων με πρότειναν και έλεγαν αν δεν κατέβει ο Πιλάβιος, να κατέβω εγώ. Οι πρόεδροι των Ενώσεων είναι εκείνοι που εκλέγουν τον πρόεδρο της ΕΠΟ.Όχι δεν ισχύει, ότι οι πρόεδροι των ΕΠΣ διαπραγματεύονται την ψήφο τους για τις εκλογές της ΕΠΟ, με αντάλλαγμα την προώθηση των διαιτητών. Οι πίνακες επιλέγονται με κριτήρια την απόδοση τους. Προεκλογικός αγώνας γίνεται, όταν ήμουν υποψήφιος γύρισα όλη την Ελλάδα».
Για τους πίνακες του 2012 τέλος, σημείωσε: «Έγινε η ίδια διαδικασία με τους πίνακες του 2011-12.
Ο Βασάρας δεν είχε καμία αντίρρηση για τους πίνακες, τους υπέγραψε κανονικά και ξαφνικά έστειλε μια επιστολή με την οποία διαχώριζε τη θέση του. Ζήτησα εξηγήσεις από τα μέλη της ΚΕΔ για τη συνεδρίαση στην οποία βγήκε ο πίνακας το καλοκαίρι του 2012. Επικοινώνησα μετά με τον Βασάρα, δεν μου εξέφρασε κανένα παράπονο για τον πίνακα. Δεν γνωρίζω αν είχε ζητήσει να γίνει προκαταρκτική συνάντηση. Ποτέ δεν κατάλαβα που είχε διαφωνίες. Αυτό που είχαμε συμφωνήσει ήταν να μην υπάρξουν μεγάλες αλλαγές στους πίνακες, για τα πρόσωπα δεν υπήρχε συμφωνία με τον Χρήστο Σάββα. Είχα δεχθεί πιέσεις από αρκετούς προέδρους ΕΠΣ για να βάλω διαιτητές της πίνακες. Όσοι είχαν τα κατάλληλα προσόντα, ανέβηκαν. Το πρόβλημα δημιουργήθηκε με τον Σάββα όταν έμαθε ότι εγώ θα κατέβω για πρόεδρος στην ΕΠΟ».
Τέλος, έγινε αναφορά και στα… πακιστανικά τηλέφωνα. «Σαν πρόεδρος της ΚΕΔ δεχόμουν καθημερινά πολλά τηλέφωνα που αφορούσαν τη διαιτησία. Πήρα από κάποιον ένα τηλέφωνο που δεν ήταν στο όνομά μου, για να μην με βρίσκουν και με ενοχλούν. Νόμιζα ότι ήταν καταχωρημένο σε ελληνικό όνομα, του ατόμου που μου το έδωσε, δεν ήξερα ότι ήταν σε όνομα αλλοδαπού».
Προύντζος: «Πήγαμε να φάμε και να ακούσουμε τον Πιλάβιο».
Στο ίδιο μήκος για τη συνάντηση στο Χίλτον κινήθηκε και ο Νίκος Προύντζος.
«Με πήρε τηλέφωνο ο Σάββας και μου ειπε να παμε να φάμε ένα βράδυ στο Χίλτον και να δούμε και τον Πιλάβιο, να ακούσουμε τι θα πει ο Πιλάβιος στη συνέντευξη του στη Δίκη. Ο Μαρινάκης πέρασε πολύ αργά από το Χίλτον, κάποια στιγμή ήρθε μια παρέα 6-7 άτομα και μεταξύ τους ήταν και ο Μαρινάκης» τόνισε στην απολογία του, ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΣ Αρκαδίας.
Για τους πίνακες δεν είχε γνώμη. «Δεν έχω καμία εικόνα για τους πίνακες διαιτησίας. Ο Σάββας κατηγόρησε εμένα με τον Κούγια γιατί ήθελε να ανεβάσει δύο διαιτητές που ήταν εκτός ορίου ηλικίας κι εγω στην Εκτελεστική Επιτροπή ψήφισαν όχι».
Δούρος: «Τι είναι αυτό που έκανα; Δεν είμαι μέλος Συμμορίας…»
Ο Γιώργος Δούρος, στην απολογία του, στάθηκε αποκλειστικά στον καταρτισμό των πινάκων διαιτησίας το 2012 όπου ήταν παρών.
«Το 2011 ο Βασάρας ήταν αποκλειστικός εισηγητής όλων των πρωταθλημάτων, έχοντας φτιάξει τη βάση των δεδομένων, έκανε τις εισηγήσεις και γινόντουσαν συζητήσεις μεταξύ μας. Οποιαδήποτε διαφωνία είχε να κάνει με την επιχειρηματολογία και δεν καταγράφηκε. Το 2011 όποια διαφωνία και αν είχαμε για τον πίνακα, την λύσαμε μεταξύ μας. Το 2012 θα μπορούσε να γίνει η συνεδρίαση πιο νωρίτερα από τις 13/8. Φτάσαμε οριακά στις 13/8».
Το πρώην μέλος της ΚΕΔ, άδειασε τον Κύρο Βασάρα για τη στάση που κράτησε. «Μας κάλεσε ο Πιλάβιος και μας είπε ότι θα γίνει η συνάντηση. Ο Πιλάβιος επόπτευε τη συνεδρίαση. Εγώ εισηγήσεις έκανα με γνώμονα τα στοιχεία που είχα. Ο Βασάρας την αποδέχθηκε όλη, δεν είχε κανένα πρόβλημα και μάλιστα, είπε ότι με αυτούς τους διαιτητές δούλευε αυτός από το 2009. Η αντίρρηση του ήταν για τον Σελίμο, σε βαθμό εμμονής. Η UEFA μας ζητούσε διαιτητές κάτω των 32, ζητούσε ανανέωση. Ο Βασάρας δεν είχε καμία αντίρρηση για τους πίνακες».
Ακόμη, υποστήριξε ότι ρόλο στη στάση του Βασάρα, ίσως έπαιξε η σύμβαση του που δεν είχε ανανεωθεί. «Δεν μίλησα μαζί του γιατί σαν άνθρωπος είχα ενοχληθεί. Είχε επηρεαστεί προφανώς από άλλα πράγματα, σκέψεις μπορώ να κάνω. Λόγω πικρίας ίσως επειδή δεν είχε ανανεωθεί η σύμβαση του και λόγω του κλίματος προεκλογικά. Ο Σάββας πήρε την επιστολή και την έκανε λάβαρο επανάστασης. Δεν μπορώ να φανταστώ ποτέ ότι οι διαιτητές θα αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης για ψήφο για τις εκλογές της ΕΠΟ».
Και ολοκλήρωσε ο Γιώργος Δούρος. «Παρακολούθησα όλες τις συνεδριάσεις του δικαστηρίου σας γιατί ήθελα να ακούσω τους μάρτυρες, τι έχουν να μου καταλογίσουν, τι είναι αυτό που έκανα. Δεν είμαι ούτε μέλος καμίας συμμορίας, ούτε επηρεάστηκα από κανένα, ούτε επηρέασα, ούτε στοιχημα έπαιξα. Ένας πρώην διαιτητής είμαι από τα 16 μου μέχρι τα 44 που σταμάτησα οικειοθελώς λόγω τραυματισμού. Μετά από 8 χρόνια, το μονο που θέλω είναι να ηρεμήσει η οικογένεια μου».
Πηγή : sdna.gr