Σχορτσανίτης : “Πιθανότατα δεν θα συνεχίσω να παίζω μπάσκετ”

Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης παραχώρησε συνέντευξη σε Ισραηλινό Μέσο και τόνισε πως είναι πιθανό το να σταματήσει το μπάσκετ, ενώ είπε και πολλά άλλα ενδιαφέροντα πράγματα.

«Πιθανώς δεν θα συνεχίσω να παίζω μπάσκετ. Η τελευταία σεζόν σταμάτησε νωρίς, οπότε είχα πολύ χρόνο να σκεφτώ και να προσαρμοστώ στη νέα συνθήκη. Ακόμα σκέφτομαι γύρω από αυτό, αλλά μάλλον θα σταματήσω. Είχα μία καριέρα 20 χρόνων, είμαι εντάξει με αυτό» δήλωσε ο Σχορτσανίτης, που πέρυσι αγωνίστηκε στην Basket League με τον Ιωνικό.

Επίσης, είπε πως ποτέ δεν ήθελε να παίξει στο NBA, αν και είχε την ευκαιρία να αφήσει να καλές εντυπώσεις στο καμπ των Λος Άντζελες Κλίπερς το 2006, ωστόσο δεν προτίμησε να το κάνει.

Ο θηριώδης σέντερ είναι γνωστός για το παρατσούκλι του «Baby Shaq» και ρωτήθηκε για το αν το είπε στον Σακίλ Ο’ Νιλ. «Το 2009, όταν ήμουν στον Ολυμπιακό, παίξαμε στην ΗΠΑ με τους Καβαλίερς και θυμάμαι ότι όλοι έλεγαν πως αν ακούσει το παρατσούκλι μου θα με σκοτώσει στον αγώνα. Ήμουν πολύ ανήσυχος, γιατί μόλις είχα πάθει διάστρεμμα και δεν ήθελα να μπλέξω. Όταν ήμασταν στα αποδυτήρια, ο Σακίλ άρχισε να με ρωτάει “που είναι το μωρό μου;”».

Τέλος, επισήμανε πως θέλει να δουλέψει με νέα παιδιά, γιατί είναι κάτι που αγαπά, ενώ τόνισε πως υπάρχει πολύ ταλέντο στην Ελλάδα.