Προφυλακιστέος ο Σπανός!

Σοκ για το ποδόσφαιρο και την ομάδα του Ατρομήτου, καθώς ο ιδιοκτήτης του και ιδιοκτήτης της ΕΤΕΚΑ, Γιώργος Σπανός, που απολογήθηκε στον έβδομο ανακριτή Πειραιά  για το κύκλωμα λαθρεμπορίας καυσίμων, κρίθηκε προφυλακιστέος, θα διανυκτερεύσει σήμερα στη ΓΑΔΑ και αύριο θα οδηγηθεί στη φυλακή!

Ο Σπανός φέρεται  να αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες. Σύμφωνα με τους συνηγόρους του, απάντησε σε περισσότερες από 50 ερωτήσεις, ενώ προσκόμισε σχετικά έγγραφα που, όπως υποστηρίζουν, καταρρίπτουν όλες τις κατηγορίες εναντίον του, αλλά εισαγγελέας και ανακριτής αποφάσισαν την προφυλάκισή του μέχρι να γίνει η δίκη.

Έξω από την Εισαγγελία Πειραιά υπήρξε ένταση, όταν έγινε γνωστή απόφαση, από συγκεντρωμένους οπαδούς του Ατρομήτου, αλλά τελικώς η αστυνομία επανέφερε την τάξη.

Σύμφωνα με το skai.gr :

Συνολικά, ενώπιον του εισαγγελέα Πειραιά οδηγήθηκαν έξι εκ των 15 συλληφθέντων, ωστόσο ο ένας εξ αυτών πήρε αναβολή για αύριο Κυριακή. Στην υπόθεση εμπλέκονται 24 άτομα, με εννέα να αναζητούνται.

Οι κατηγορίες που βαρύνουν τους συλληφθέντες, οι οποίοι σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ είχαν διακινήσει στην αγορά 4,5 εκατ. λίτρα λαθραίο πετρέλαιο, είναι η σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, λαθρεμπορία καυσίμων σε βαθμό κακουργήματος, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ενεργητική και παθητική δωροδοκία κατ΄ εξακολούθηση και κατάχρηση εξουσίας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι την τελευταία 2ετία ξεπερνούν τα 3.500.000 ευρώ. Έως τώρα έχουν κατασχεθεί 8.000 λίτρα ναυτιλιακού καυσίμου, πέντε βυτιοφόρα οχήματα μεταφοράς καυσίμων και 18.400 ευρώ.

Στον αντίποδα, σύμφωνα με τους συνηγόρους υπεράσπισης, το ποσό των διαφυγόντων δασμών ανέρχεται στα 662.800 ευρώ.

Αναφέρουν ακόμα ότι οι αναλογούντες φόροι για το λαθρεμπόρευμα των 8 χιλιάδων λίτρων ναυτιλιακού πετρελαίου είναι μόνο 470 ευρώ.

Επίσης, είπαν πως δε βρέθηκαν προσημειωμένα χαρτονομίσματα, ενώ ούτε από τους κοριούς της ΕΥΠ προκύπτουν χρηματικές καταβολές.