Ο Σπανός, ο Βελλής και ο έρανος

Ήταν μια παράξενη μέρα με το ενδιαφέρον εκτός αγωνιστικών χώρων, ως επί το πλείστον.

Αργά το βράδυ έγινε γνωστό ότι προφυλακίζεται ο μεγαλομέτοχος του Ατρομήτου, Γιώργος Σπανός, που κατηγορείται για συμμετοχή σε κύκλωμα λαθρεμπορείας καυσίμων.

Σ΄ αυτό το σημείο να μην ξεχάσουμε να επισημάνουμε ότι οι εντολοδόχοι προχώρησαν σε εξίσωση φόρου του πετρελαίου θέρμανσης μ΄ αυτό της κίνησης, για να πατάξουν το λαθρεμπόριο (και καλά…), αλλά απ΄ ότι φαίνεται, το λαθρεμπόριο συνέχισε να υπάρχει. Απλά πάγωσε ο κόσμος.

Η προσωπική περιπέτεια του Σπανού, δεν γίνεται να μην έχει αντίκτυπο στον Ατρόμητο. Έτσι συμβαίνει πάντα σε ομάδες του ενός. Και ο Ατρόμητος είναι τέτοια. Στην αρχή μπορεί να τους συσπειρώσει προσωρινά, στην πορεία, η απουσία του ηγέτη της ομάδας, σίγουρα θα έχει επιπτώσεις στη συνοχή της. Ένας αντίπαλος υπήρχε θεωρητικά για τον ΠΑΟΚ, απ΄ ότι φαίνεται πάει κι αυτός.

Φοβερή η γραπτή δήλωση του Βελλή μετά την ήττα του Απόλλωνα από τον Πανιώνιο. Είναι καθαρός παράγοντας και κύριος, δεν έχει εξαρτήσεις, την τρέλα του με το ποδόσφαιρο την πληρώνει. Οι κακές γλώσσες λένε ότι το Απολλωνάκι είναι σημαδεμένο, επειδή ακριβώς ο Βελλής δεν είναι της προσκολλήσεως και το πάει το καράβι μόνος του. Ξέρω ότι αυτό τον έχει κάνει πολύ συμπαθή στον ΠΑΟΚ, αλλά με τις συμπάθειες κανείς δεν σώθηκε. Οι βαθμοί σώζουν κι αυτούς τους παίρνει ο Πανιώνιος, ο Λεβαδειακός, θα τους πάρει κι ο Πλατανιάς.

(Φυσικά, ο Αμπάρκιολης με τον οποίο τα έβαλε, μεταξύ άλλων, θα βαθμολογηθεί με άριστα από τον παρατηρητή Γιανναδάκη, ο οποίος ήταν κάποτε διαιτητής και τον θυμάμαι να δίνει ένα πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού στην Τούμπα, με τον Καστίγιο να αρχίσει να… κουτρουβαλάει μέσα στην περιοχή, πριν καν φτάσει κοντά στον Τοχούρογλου)

Κανονικά, το πρωί της Δευτέρας θα πρέπει κάποιος εισαγγελέας να καλέσει τον ιδιοκτήτη του Απόλλωνα για να του κάνει μια μετάφραση και τα υπόλοιπα να πάρουν το δρόμο τους. Δυστυχώς, δεν ζούμε στη χώρα του κανονικού.

Στο μεταξύ, αποκαλύφθηκε χθες ότι το ΣΔΟΕ πήρε σβάρνα τα αθλητικά σωματεία και τις ΠΑΕ και μια από τις λίγες ΠΑΕ που την έβγαλαν καθαρή, χωρίς φορολογικές παραβάσεις, ήταν η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Αντίθέτως, κάτι μαγαζιά υπεράνω πάσης υποψίας είχαν τα θέματά τους.

Το θέμα πέρασε στα πολύ ήσυχα. Όλοι αυτοί που έσκιζαν τα ρούχα τους για τον… κλέφτη Ζαγοράκη, μάλλον δεν έχουν άλλα ρούχα να σκίσουν.

Την ίδια ώρα, στην ΚΑΕ ΠΑΟΚ συνεχίζεται ο έρανος, με επιτυχία όπως διαρρέει, αφού ο κόσμος αγοράζει από παντού εισιτήρια για το παιχνίδι με τα Τρίκαλα.

Θα πουλήσουν πάνω από χίλια; Θα βάλουν στο ταμείο πάνω από πέντε – έξι χιλιάρικα; Και; Θα λύσουν το πρόβλημα; Ή μήπως απλά θα απαξιώσουν περισσότερο, μια ούτως ή άλλως απαξιωμένη ομάδα;

Το πρόβλημα του μπασκετικου ΠΑΟΚ δεν λύνεται με πέντε – έξι χιλιάρικα. Λύνεται με την παρουσία του κόσμου στο γήπεδο. Και το θλιβερό είναι ότι έχουν στερέψει οι ιδέες (αν υπήρχαν ποτέ).

Υ.Γ. Παρατηρήσεις, απορίες, ξεφωνητά, στο [email protected].