Λουίς Ενρίκε μετά την εξάρα στη Γερμανία: «Είμαι πολύ χαρούμενος»

Ο θρίαμβος (6-0) απέναντι στη Γερμανία έστειλε την Ισπανία στο φάιναλ φορ του Nations League, αλλά επίσης δημιούργησε και αίσθημα πίστης στην ομάδα μετά από κάποια όχι τόσο καλά αποτελέσματα.

«Ένιωσα τα ίδια συναισθήματα με όλους τους οπαδούς της εθνικής ομάδας: ευτυχία και χαρά. Είναι πολύ σημαντικό να ξαναβρίσκουμε το δρόμο προς τη νίκη με αυτόν τον τρόπο, μέσα από έναν καλό αγώνα.

Είμαι πολύ χαρούμενος. Νομίζω σε αυτόν τον γύρο δεν αξίζαμε να χάσουμε κανένα αγώνα. Κάναμε καλές εμφανίσεις εναντίον της Ουκρανίας και της Γερμανίας, καθώς και στον αγώνα στη Μαδρίτη με την Ελβετία, νομίζω ότι αξίζαμε περισσότερα.

Σημειώσαμε 13 γκολ σε 6 παιχνίδια και έχουμε δεχθεί 3, αυτοί είναι οι αριθμοί. Είναι εκεί και ο καθένας μπορεί να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα. Νομίζω ότι αξίζαμε καλύτερα αποτελέσματα», είπε ο Ισπανός ομοσπονδιακός προπονητής Λουίς Ενρίκε.

«Το να επισημάνουμε την αξία κάποιου συγκεκριμένα θα ήταν άδικο, γιατί για να μπορέσουμε να ασκήσουμε αυτήν την πίεση και να επιβληθούμε στη Γερμανία με αυτόν τον τρόπο, απαιτείται συλλογική εργασία, σε επίθεση και άμυνα», πρόσθεσε.