Απίστευτο: Ο Αυγενάκης ρίχνει ευθύνες σε FIFA και UEFA!

Ο Λευτέρης Αυγενάκης όμως, σε συνέντευξη που παραχώρησε το μεσημέρι του Σαββάτου στην ΕΡΑ Σπορ έριξε ευθύνες σε FIFA και UEFA για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ξεχνώντας μάλλον το μπάχαλο που δημιούργησε στο περσινό πρωτάθλημα η «δική» του Επιτροπή.

Μεταξύ άλλων ανέφερε στην ΕΡΑ Σπορ:

«Έχει μια σειρά παρατηρήσεων εύστοχων στα κακώς κείμενα που επικρατούν στους κόλπους της ΕΠΟ, μια σειρά από προτάσεις με στοιχεία που κατέγραψαν FIFA/UEFA από άλλες ομοσπονδίες που λειτουργούν καλύτερα. Και αυτές, βέβαια, έχουν ευθύνες, διότι ήταν εδώ τόσα χρόνια ως τοποτηρητές και κατάφεραν ελάχιστα πράγματα».».

Για την Ολιστική Μελέτη είπε: «Δεν υπάρχει δικαιολογία. Είμαστε μπροστά σε ένα ιστορικό σταυροδρόμι που ή θα περάσουμε απέναντι ή θα μείνουμε στάσιμοι στο ίδιο βαλτωμένο τοπίο. Αλλάζει η ποδοσφαιρική δομή, το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, αν εφαρμοστούν όσα υποδεικνύει η Μελέτη: Δομή και εκλογές της ΕΠΟ, αρμοδιότητες εκτελεστικής επιτροπής, αρμοδιότητες προέδρου, καθεστώς επιτροπών και ξεκαθαρίζει η διαιτησία».

Και πρόσθεσε: «Χρειάζεται να γίνει συμφωνία κυρίων και μια ξεκάθαρη προσπάθεια από όλες τις πλευρές να διορθωθούν τα κακώς κείμενα, ειδικά τώρα που έχουμε και οδηγό τη Μελέτη. Στην τηλεδιάσκεψη της παρουσίασής της τόνισα ότι δεν έχει κανένας δικαίωμα να πει «δεν ήξερα» ή «είναι ευθύνη ενός αποκλειστικά». Δεν υπάρχει δικαιολογία. Είμαστε μπροστά σε ένα ιστορικό σταυροδρόμι που ή θα περάσουμε απέναντι ή θα μείνουμε στάσιμοι στο ίδιο βαλτωμένο τοπίο.

Ως Πολιτεία έχουμε ξεκάθαρα πει τη θετική γνώμη μας δημόσια ,σε συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό, ξεχωρίζοντας τα σημεία που μας αφορούν να υλοποιήσουμε άμεσα και πολύ πιο γρήγορα απ’ ότι μας ζητούν στο χρονοδιάγραμμα. Ζητούμε από FIFA/UEFA, ΕΠΟ και Λίγκες να δεσμευτούν ότι θα πράξουν το ίδιο. Το κομμάτι που αφορά την πολιτεία θα εφαρμοστεί στο ακέραιο. Ελπίζουμε να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι θεσμικοί που έχουν ευθύνη. Η Μελέτη που παραλάβαμε από FIFA/UEFA είναι εξαιρετικό εργαλείο. Τους ευχαριστούμε γιατί έκαναν δουλειά επί πολλούς μήνες για να μας παραδώσουν μια πρόταση ολοκληρωμένη».

Επίσης, επέρριψε ευθύνες στους προκατόχους του, Γιώργο Βασιλειάδη και Σταύρο Κοντονή. «Οι Βασιλειάδης και Κοντονής ασχολούνταν μόνο με το ποδόσφαιρο και εν τέλει με τρεις – τέσσερις ομάδες. Είχαν μετατρέψει το υπουργείο αθλητισμού σε υπουργείο ποδοσφαίρου».