Ζιντάν : “Κινδυνεύει η υγεία των ποδοσφαιριστών με τόσα συνεχόμενα παιχνίδια”

Με αφορμή τους πολλούς τραυματισμούς που αντιμετωπίζει η Ρεάλ και ιδιαίτερα αυτούς των Καρίμ Μπενζεμά και Σέρχιο Ράμος, ο Ζινεντίν Ζιντάν δήλωσε αγανακτισμένος με το βαρύ πρόγραμμα της ομάδας, τονίζοντας πως αυτό επηρεάζει την φυσική κατάσταση των ποδοσφαιριστών του.

«Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο όπου αρχίζετε να πιστεύετε ότι με τόσους αγώνες και τόσους τραυματισμούς το θέαμα δεν είναι πια το ίδιο. Υπάρχουν τόσες πολλές αναμετρήσεις και δεν είχαμε χρόνο για σωστή προετοιμασία πριν την έναρξη της εφετινής σεζόν. Δεν ξέρω αν η αγωνιστική περίοδος θα ήταν διαφορετική με ένα άλλο πρόγραμμα. Δε θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε ως δικαιολογία. Υπάρχουν πάρα πολλές υποχρεώσεις αυτή τη στιγμή.

Παίζουμε κάθε τρεις μέρες, στο πρωτάθλημα, στην Ευρώπη και με τις εθνικές ομάδες. Ζούμε σε μια πολύ περίπλοκη εποχή, αλλά κανείς δε ρωτάει για την υγεία των παικτών. Υπάρχουν τόσοι πολλοί τραυματισμοί και δεν έχει νόημα να δημιουργήσουμε περισσότερους αγώνες γιατί αυτό θα οδηγήσει σε περισσότερους τραυματισμούς. Δεν ξέρω ποιος θα παίξει όλα αυτά τα παιχνίδια».