Τα βρήκαν στην Μπαρτσελόνα για διακανονισμό και… ψαλίδι

Έπειτα από διαπραγματεύσεις πολλών εβδομάδων, η διοίκηση της Μπαρτσελόνα κατέληξε σε συμφωνία με τους εκπροσώπους των ποδοσφαιριστών και του προπονητικού τιμ, για διακανονισμό των μισθών και «ψαλίδι» στα μπόνους που προβλέπονται στα συμβόλαιά τους.

Όλα αυτά λόγω των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας της COVID-19.

Όπως ανακοίνωσε ο καταλανικός σύλλογος αναμένεται να εξοικονομήσει περίπου 172 εκατομμύρια ευρώ απ’ τον εφετινό προϋπολογισμό του, εκ των οποίων τα 122 εκατομμύρια αφορούν τις «φιξ» απολαβές των παικτών και των προπονητών και τα 50 εκατομμύρια περιλαμβάνουν μπόνους, τα οποία θα αποπληρωθούν σε βάθος τριετίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Οι εκπρόσωποι του κλαμπ και οι παίκτες που κάθισαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για τις αναπροσαρμογές των μισθών της Μπαρτσελόνα, γνωρίζοντας το μεγάλο ενδιαφέρον και την ανησυχία των οπαδών της που παρακολουθούν τις εξελίξεις αυτής της επιτροπής, δημοσιοποιούν αυτήν την κοινή δήλωση για να αναφέρουν τα ακόλουθα:

Σήμερα τα μέρη έχουν επιτύχει μια πρώτη συμφωνία που επιτρέπει την αναπροσαρμογή των μισθών της τρέχουσας σεζόν, που ανέρχεται σε 122 εκατομμύρια ευρώ σταθερών απολαβών, στην οποία προστίθεται η αναβολή για τρία χρόνια, καθώς και των μπόνους με προϋπολογισμό περίπου 50 εκατομμύρια ευρώ.

Αυτή είναι μια πρώτη συμφωνία της οποίας εκκρεμεί η επικύρωση της τις επόμενες ημέρες από την ομάδα των παικτών και των προπονητών που επηρεάζονται απ’ αυτήν.

Η επικύρωση, εάν επικυρωθεί, θα είναι ορόσημο μεγάλης σημασίας για την αποκατάσταση της τρέχουσας οικονομικής κατάστασης. Και τα δύο μέρη αναγνωρίζουν και επαινούν τη μεγάλη προσπάθεια που έχει καταβληθεί για την επίτευξη αυτής της αρχής της συμφωνίας».