«Δική μου η απόφαση, παίρνω την ευθύνη»

Για την εικόνα του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι- τελικό με την Ομόνοια μίλησε στη συνέντευξη τύπου ο Πάμπλο Γκαρσία, αναλαμβάνοντας μεταξύ άλλων την ευθύνη, σε ερώτηση για το γιατί ο Δικέφαλος έκανε μόνο τρεις από τις πέντε αλλαγές που δικαιούταν.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Είχαμε κάποιο πρόβλημα στην αρχή, μπήκαμε άσχημα στο ματς οι γραμμές ήταν πιο ανοιχτά και φάγαμε το γκολ. Δεν ξέρω αν ήταν οφσάιντ, αλλά πρέπει να βελτιωθούμε, χρειαζόμαστε δουλειά.
Βάλαμε το 1-1, στο δεύτερο μέρος είχαμε ευκαιρίες για το 1-2, αλλά μετά το 1-1 ξέραμε ότι δεν μας κάνει, δεν το θέλαμε, θέλαμε την νίκη. Αφήσαμε ένα αμυντικό χαφ, βάλαμε τα άλλα παιδιά που είναι πιο επιθετικά, ρισκάραμε λίγο, αλλά το 2-1 γίνεται από ατομικά λάθη και πληρώσαμε αυτά τα λάθη. Τα ευρωπαϊκά παιχνίδια είναι πιο δύσκολα ματς, δεν είναι όπως στην Ελλάδα και αυτό φαίνεται»

Για την αλλαγή Ουαγκέ και για τον Μουργκ: «Βλέπουμε διαφορετικά το ποδόσφαιρο, υπάρχουν πολλές γνώμες για το ποδόσφαιρο. Βάλαμε τον Γιαννούλη για να έρθει ο Ροντρίγκο δεξιά. Είχαμε κατοχή, είχαμε κόρνερ αλλά αυτό που πρέπει να δουλέψουμε είναι να κάνουμε καλύτερο πρέσινγκ όταν χάνουμε την μπάλα. Για μένα είναι εύκολο να κάνουμε μια πεντάδα πίσω, τέσσερα χαφ και να περιμένουμε τον αντίπαλο. Αυτό όμως δεν θα είναι ο ΠΑΟΚ, εμείς θέλουμε δουλειά σε αυτό το κομμάτι του πρέσινγκ».
Για την εμφάνιση Κρέσπο: «Με την εφημερίδα της Δευτέρας είναι εύκολο να λες ποιος έπαιξε καλά και ποιος δεν έπαιξε καλά. Είμαστε απογοητευμένοι από την ήττα σίγουρα, θέλει δουλειά η ομάδα και αποφάσεις»,

Γιατί έκανε τρεις από τις πέντε αλλαγές που είχε δικαίωμα: «Γιατί μπήκε ένας αμυντικος χαφ, ρισκάραμε. Μόνο τον Τσόλακ δεν βάλαμε, όλοι οι άλλοι μπήκαν. Είναι απόφαση δική μου, παίρνω την ευθύνη».

Για το αν άξιζει κάτι περισσότερο ο ΠΑΟΚ στον όμιλο: «Είχαμε ευκαιρία για να έχουμε με την Γρανάδα με στόχο να περάσουμε. Δεν το καταφέραμε και αυτό που ισχύει για την Ευρώπη είναι ότι όλα τα ματς είναι δύσκολο. Έπαιξαν με αλλαγές, αλλά έχουν γρήγορους παίκτες. Εμείς δεν είμαστε χάλια, αλλά κάποια πράγματα. Πονάει αυτή η ήττα και ειδικά ο τρόπος που ήρθε».

Για το τι έφταιξε για την ήττα και το πώς θα την ξεπεράσει: «Ξέραμε ότι αν τους αφήσουμε να τρέξουν θα είχαμε πρόβλημα, κάποια στιγμή το κάναμε καλά να παίρνουμε τις δεύτερες μπαλιές. Κάποιες άλλες φορές δεν το κάναμε και αυτό το πληρώσαμε,. Προσπαθώ να μεταφέρω σε όλους τους παίκτες σε ποια ομάδα είμαστε, δεν είναι δικαιολογία ότι αλλάξαμε το σχήμα, αλλά γενικά δεν μπορεί να είμαι ευχαριστημένος. Μπορούμε να πούμε πολλά, αλλά χρειάζεται δουλειά. Τώρα συγκεντρωνόμαστε στο πρωτάθλημα και το Κύπελλο».