By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
ThesSportsThesSports
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • LIFE
  • ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ
Αναζήτηση
Reading: Οι κορυφαίοι των ντέρμπι
Share
Font ResizerAa
ThesSportsThesSports
Font ResizerAa
Αναζήτηση
Follow US
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
FeaturedSUPERLEAGUEΠΑΟΚΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι κορυφαίοι των ντέρμπι

Τhessports
Last updated: 13/01/2021 17:50
Τhessports
Share
SHARE
Λίγες μόλις ώρες πριν την σέντρα στο εξ αναβολής παιχνίδι της 6ης αγωνιστικής της Super League Interwetten ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό η επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ  σας παρουσιάζει ορισμένα ενδιαφέροντα στοιχεία από τα ντέρμπι των δύο ομάδων.
Οι συναντήσεις των δύο ομάδων στο γήπεδο της Τούμπας έχουν αφήσει το δικό τους αποτύπωμα στον χρόνο. Οι δυο μεγάλοι αντίπαλοι συνολικά έχουν αναμετρηθεί 63 φορές ως σήμερα με τον ΠΑΟΚ να υπερτερεί σε νίκες επί των Ερυθρολεύκων (31 νίκες αντί 15 του Ολυμπιακού).
Ας γυρίσουμε πίσω τον χρόνο όμως και ας θυμηθούμε τους πρωταγωνιστές και τις σημαντικότερες στιγμές των μεταξύ τους αγώνων που καθόρισαν την ιστορία.Ποιοι είναι οι παίκτες που έχουν αφήσει το στίγμα τους στην ιστορία του ΠΑΟΚ -Ολυμπιακός; Οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους. Ο άνθρωπος με τις περισσότερες συμμετοχές στις μεταξύ τους αναμετρήσεις παραμένει διαχρονικά ο Γιώργος Κούδας με το κοντέρ να γράφει τις 35 εμφανίσεις! Τον ακολουθεί ο Σταύρος Σαράφης με 26 και ο Κώστας Ιωσηφίδης με 25.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ :

ΚΟΥΔΑΣ 35

ΣΑΡΑΦΗΣ 26

ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ 25

ΓΟΥΝΑΡΗΣ 23

ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΔΗΣ 23

ΣΚΑΡΤΑΔΟΣ 18

ΣΑΛΠΙΓΓΙΔΗΣ 17

ΤΕΡΖΑΝΙΔΗΣ 17

ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ 17

ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ 16

ΛΑΓΩΝΙΔΗΣ 16

Toν τίτλο του πρώτου σκόρερ στις αναμετρήσεις των δύο ομάδων τον μοιράζονται τρεις ποδοσφαιριστές. Ο Γιώργος Κούδας, ο Γιώργος Σκαρτάδοες κι ο Ανέστης Αφεντουλίδης με επτά γκολ. Ο Σκαρτάδος έχει σημειώσει τα περισσότερα (6) στην Τούμπα.

ΠΡΩΤΟΙ ΣΚΟΡΕΡ:

ΣΚΑΡΤΑΔΟΣ 7 (6-1)

ΑΦΕΝΤΟΥΛΙΔΗΣ 7 (4-3)

ΚΟΥΔΑΣ 7 (4-3)

ΣΑΡΑΦΗΣ 6 (4-2)

ΓΚΟΥΕΡΙΝΟ 5 (4-1)

ΛΑΓΩΝΙΔΗΣ 4 (2-2)

ΚΕΡΜΑΝΙΔΗΣ 4 (4-0)

Διαδρομή Τούμπα – Πειραιάς

Στην Ελλάδα οι μεταγραφές ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες της χώρας ήταν και παραμένουν ποδοσφαιρικό ταμπού, ωστόσο, 25 παίκτες έχουν φορέσει τη φανέλα και των δύο συλλόγων. Το 1980 την αρχή κάνει ο Κώστας Ορφανός που αφήνει τη Θεσσαλονίκη και μετακομίζει στον Πειραιά. Τελευταίος χρονικά που αγωνίστηκε και στις δύο ομάδες, ο Ισραηλινός Μπίμπρας Νάτχο με διαφορά τετραετίας ανάμεσα στις δύο παρουσίες του.

Αναλυτικά οι παίκτες που αγωνίστηκαν και με τις δυο ομάδες:

Κώστας Ορφανός, Γιάννης Γούναρης, Πιτ Σκούρας, Γιώργος Κωστίκος, Χάρης Μπανιώτης, Σωτήρης Μαυρομμάτης, Μάκης Χάβος, Γιώργος Μητσιμπόνας, Βαγγέλης Καλογερόπουλος, Αλέξης Αλεξίου, Γιώργος Σκαρτάδος, Γιώτης Τσαλουχίδης, Μπόζινταρ Μπάντοβιτς, Κυριάκος Τοχούρογλου, Κόφι Αμπονσά, Λουτσιάνο, Στέλιος Βενετίδης , Γιώργος Γεωργιάδης, Γιάννης Οκκάς, Παντελής Καφές, Λάμπρος Χούτος, Λεονάρντο, Πάμπλο Κοντρέρας, Φάνης Τζανδάρης, Μπίμπρας Νάτχo.

Δεν είναι όμως μόνο οι παίκτες, αλλά και οι προπονητές που ανέλαβαν τα ηνία και των δύο ομάδων στην μέχρι σήμερα ιστορία τους. Οι εννιά αυτοί, που βρέθηκαν στο τιμόνι και των δύο συλλόγων, είναι οι:

Λες Σάνον, Λάκης Πετρόπουλος, Χάινζ Χέχερ, Νίκος Αλέφαντος, Γιάννης Γούναρης, Τάις Λίμπρεχτς, Λιούπκο Πέτροβιτς, Όλεγκ Μπλαχίν, Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Ο Γιάννης Γούναρης είναι ο μοναδικός που αγωνίστηκε και στις δύο ομάδες και αργότερα κάθισε και στους δύο πάγκους.

Σχετικά άρθρα

Παπαδόπουλος ο αντί- Γκαρσία;
Ξανά στους πάγκους ο Μαλεζάς
Καμπάνα της ΔΕΑΒ στον ΠΑΟΚ!
Τέλος από τον Πανσερραϊκό ο Σαραγόσα
Πάει για «μπαμ» με Μπιρτς ο Άρης!
TAGGED:SuperleagueΠΑΟΚΠοδόσφαιρο
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Previous Article Ξανά MVP ο Ουάρντα
Next Article Έφτασε στην Τούμπα ο Δικέφαλος (pics&vids)

Τελευταία νέα

Τα ισπανικά ΜΜΕ αποκάλυψαν τη «βόμβα» 150 εκατομμυρίων ευρώ του Πέρεθ!
ΔΙΕΘΝΗ
5 June, 2026
Επίσημο του Ναζ Μήτρου Λονγκ στον ΠΑΟΚ
ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΟΚ
5 June, 2026
Επικό ποστ Ηρακλή για… Λίβερπουλ και Ιραόλα! (pic)
ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
5 June, 2026
Άρης: «Νυστέρι» για Χόνγκλα
Featured ΑΡΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
5 June, 2026
Follow US