“Λύγισε” τον Ολυμπιακό ο Φοίνικας Σύρου!

Σπουδαίο ματς-διαφήμιση για το άθλημα στην επανεκκίνηση της Volley League. Η Σύρος ήταν καλύτερη και νίκησε με 3-2 σετ τον Ολυμπιακό που είχε τον Λετονό Εγκελσκάνς να παίζει μόνος του τον Φοίνικα.

Ο Φοίνικας Σύρου είχε σε μεγάλη μέρα το δίδυμο των ακραίων του Πρωτοψάλτη – Στερν που με 38 πόντους συνολικά οδήγησαν την ομάδα του Ιγκόρ Γιούρισιτς σε μία σπουδαία νίκη. Η ομάδα της Σύρου έδειξε σε κρίσιμα σημεία του αγώνα γιατί θεωρείται εκ των φαβορί για το φετινό πρωτάθλημα.

Ο Ολυμπιακός αν και βρέθηκε να χάνει με 2-0 ισοφάρισε σε 2-2 ωστόσο δεν κατάφερε να φτάσει στη μεγάλη ανατροπή. Η ομάδα του Πειραιά είχε πρώτο σκόρερ τον Έγκλεσκαλνς που φάνηκε να παίζει σχεδόν μόνος του ενώ ακολούθησε ο Μιγιαήλοβιτς.

Ο Ολυμπιακός μπήκε εντυπωσιακά στο ματς και με τα καλά σερβίς του Στιβαχτή προηγήθηκε με 0-5 με πέρασμα του Μιγιαήλοβιτς στο πρώτο σετ. Ο Φοίνικας επιχείρησε να μπει και πάλι σετ με δύο σερί επιθέσεις του Πρωτοψάλτη για το 6-9. Μία επίθεση του Έγκλεσκαλνς και ένα μπλοκ του Όκολιτς έφεραν και πάλι η ομάδα του Ολυμπιακού στο +5.

Με τα καλά σερβίς του Φρομ (δύο άσοι) ο Ολυμπιακός έχτισε διαφορά (1-6) στο ξεκίνημα του τρίτου σετ. Η ομάδα του Πειραιά βρήκε πόντους από τον Μιγιαήλοβιτς και κατάφερε να διατηρήσει την πολύ μεγάλη διαφορά που είχε πάρει.

Ο Γιούρισιτς αλλάζοντας πασαδόρο και διαγώνιο φάνηκε να θεωρεί χαμένο το τρίτο σετ αφού η διαφορά έφτασε μέχρι και τους οκτώ πόντους (12-20) με επίθεση του Έγκλεσκαλνς. Μέχρι το τέλος του σετ δεν άλλαξαν τα πράγματα και ο Ολυμπιακός κατέκτησε το τρίτο σετ με 17-25 μετά από χαμένο σερβίς του Ράιτς και μείωσε σε 2-1 σετ.

Μεγάλο ντέρμπι έγινε και στο τέταρτο σετ. Εκεί εξελίχθηκε σε καθοριστικό παράγοντα ο Δημήτρης Χαραλαμπίδης. Ο Έλληνας κεντρικός με δικά του μπλοκ έδωσε την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να χτίσει διαφορά σε κρίσιμο σημείο για το 14-18 σε κρίσιμο σημείο του σετ.

Για την ομάδα του Δημήτρη Καζάζη συνέχισει να τελειώνει επιθέσεις ο Έγκλεσκαλνς που με τη βοήθεια του Μιγιαήλοβιτς έφτασε τον Ολυπιακό στο 20-25 και το 2-2 στα σρτ.

Περισσότερα σε λίγο….