Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για το επεισόδιο με τους πυροβολισμούς

Ανακοίνωση για την ένοπλη επίθεση που σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (21/1) στην οδό Κ. Καραμανλή εξέδωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

Τονίζονται οι άμεσες ενέργειες της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους, οι οποίες οδήγησαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης, ενώ δεν γίνεται αναφορά στην ταυτότητα των εμπλεκομένων στο συμβάν αλλά μόνο στις ηλικίες τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Οι άμεσες προανακριτικές ενέργειες αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς Χώρους, του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και η επιστημονική συνδρομή προσωπικού της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, οδήγησαν στην εξιχνίαση απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος τριών ημεδαπών ηλικίας 27, 27 και 39 ετών.

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο νεαροί ημεδαποί 25 και 28 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, μεσημεριανές ώρες της 21-01-2021, αφού προσέγγισαν τους παθόντες σε εξωτερικό χώρο στην ευρύτερη περιοχή της Τούμπας, ο πρώτος εξ’ αυτών έβαλε εναντίον τους με πυροβόλο όπλο.

Κατά το περιστατικό τραυματίστηκαν δύο εκ των παθόντων στα κάτω άκρα και προκλήθηκαν φθορές σε κατάστημα της περιοχής.