“Είμαστε το φαβορί”

Η κλήρωση των προκριματικών του Euro 2016, που θα γίνει στα γήπεδα της Γαλλίας έφερε ικανοποίηση στις τάξεις της Εθνικής, η οποία απέφυγε κάποια ψηλά εμπόδια στον δρόμο της.

«Η κλήρωση είναι καλή, είναι και θέμα τύχης αυτό, αλλά είναι και κάτι που το έχουμε κερδίσει με την παρουσία μας σε όλους τους αγώνες, επίσημους ή φιλικούς. Είμαστε φαβορί, αλλά πρέπει να αποδείξουμε και στο γήπεδο ότι είμαστε καλύτεροι, για να πάρουμε την πρόκριση. Μπορούμε να περάσουμε στα τελικά» είπε ο αρχηγός της Εθνικής, Κώστας Κατσουράνης, σχολιάζοντας την κλήρωση στον “NovasportFM”.

«Ξέρουμε να διαχειριστούμε καταστάσεις, ξέρουμε να διορθώνουμε λάθη, έχουμε την ομάδα να είμαστε παρόντες σε μεγάλες διοργανώσεις» συνέχισε ο Κατσουράνης, που συμπλήρωσε πως αυτό που προέχει για την Εθνική και τους διεθνείς, είναι το Μουντιάλ. «Είναι το μεγαλύτερό μας κίνητρο, να δώσουμε χαρά στον κόσμο. Το θέμα είναι να γυρίσουμε, έχοντας κάνει το καλύτερο».

Για την κλήρωση, μίλησε και ο Φερνάντο Σάντος, στην ιστοσελίδα της ΕΠΟ.

«Όπως και τις προηγούμενες φορές δεν πρόκειται να μιλήσω ούτε για εύκολη, ούτε για δύσκολη κλήρωση. Η Ελλάδα ήταν για άλλη μια φορά στο γκρουπ των ισχυρών, αλλά και αυτό από μόνο του δεν σημαίνει τίποτα. Τα πάντα φαίνονται μέσα στο γήπεδο στους αγώνες, όπου πρέπει να αποδείξουμε ότι είμαστε καλύτεροι. Δεν έχει καμία σημασία ότι θα παίξουμε και πάλι με τη Ρουμανία, την οποία αντιμετωπίσαμε στα μπαράζ για το Μουντιάλ της Βραζιλίας. Αυτοί θα είναι διαφορετικοί αγώνες. Ωστόσο, δεν είναι μόνο η Ρουμανία. Και οι άλλες ομάδες που είναι στον όμιλο είναι επικίνδυνες και τις σεβόμαστε απόλυτα» είπε ο προπονητής της Εθνικής.

«Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στους παίκτες και εκτιμώ ότι μπορούν να τα καταφέρουν και πάλι, μοιράζοντας χαρά σε όλους τους Έλληνες φιλάθλους ευρισκόμενοι στα τελικά μια μεγάλης διοργάνωσης» είπε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής, ενώ ο Τάκης Φύσσας σημείωσε ότι «ελπίζουμε ότι σε δύο χρόνια θα είμαστε, όπως και τώρα για την κλήρωση, στη Γαλλία ως μία από τις φιναλίστ του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος»