Τρίτη συνεχόμενη ημέρα με πάνω από 1.000 κρούσματα – Αναπόφευκτα τα μέτρα

Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα η Ελλάδα θα καταγράψει σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr πάνω από 1.000 κρούσματα κορονοϊού. Την ίδια ώρα το βλέμμα των ειδικών στρέφεται στους διασωληνωμένους που θα αποτελέσουν και το κριτήριο για το ποια μέτρα θα αποφασιστούν και θα ανακοινωθούν την Παρασκευή.

Η κατάσταση δείχνει να μην βελτιώνεται όσον αφορά στα επιδημιολογικά στοιχεία και εκτός από την Αττική αναμένεται και η Πάτρα να μπει στις περιοχές που θα καταγράψουν τριψήφια κρούσματα. Η προσοχή είναι στραμμένη και στην Θεσσαλονίκη όπου όμως εκεί και παρά την σημερινή επίσκεψη Χρυσοχοΐδη και Χαρδαλιά η κατάσταση δείχνει ακόμα να ελέγχεται.

Τα μέτρα που πέφτουν στο τραπέζι
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η κυβέρνηση προς το παρόν προσανατολίζεται σε σκληρά μέτρα σε τοπικό επίπεδο και όχι σε ένα ολικό lockdown παρά το γεγονός ότι πλέον το απαιτούν πολλοί επιστήμονες.

Επικρατέστερα μέτρα είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας από δήμο σε δήμο από το Σαββατοκύριακο, η απαγόρευση κυκλοφορίας να αρχίζει νωρίτερα (αντί στις 21:00 στις 18:00) αλλά και η απαγόρευση του click in shop και όχι του click away.

Οι επιδημιολόγοι είναι σε επιφυλακή και αύριο στις 10 το πρωί θα ανακοινώσουν τις εισηγήσεις τους προς την κυβέρνηση.

Τι θα γίνει με τα σχολεία
Στην περίπτωση που τεθεί το δίλημμα «σχολεία ή λιανεμπόριο», κυβερνητικές πηγές δήλωναν στο newsit.gr, ότι η απόφαση θα γείρει καθαρά υπέρ της συνέχισης της λειτουργίας δημοτικών – νηπιαγωγείων και γυμνασίων.

Πηγή : newsit.gr