Μουρίνιο : “Ο Τούχελ μπορεί να κατακτήσει τίτλους με την Τσέλσι, δεν είναι δύσκολο”

Αισιόδοξος πως μπορεί ο Τόμας Τούχελ να πετύχει στην Τσέλσι και να φτάσει σε κατάκτηση τροπαίων, εμφανίστηκε ο Ζοσέ Μουρίνιο.

Ο Πορτογάλος τεχνικός των «σπιρουνιών» με αφορμή το αποψινό ντέρμπι (04/02, 22:00) με την Τσέλσι μίλησε για τον Τόμας Τούχελ και το μέλλον του στο σύλλογο, λέγοντας χαρακτηριστικά πως είναι δεν θεωρεί δύσκολο να κερδίσει κάποιον τίτλο ως προπονητής των «μπλε».

«Δεν νομίζω ότι είναι δύσκολο να προπονείς την Τσέλσι, επειδή κατέκτησα τρία πρωταθλήματα εκεί, ο Αντσελότι πήρε πρωτάθλημα και ο Κόντε το ίδιο. Δεν μπορεί να είναι τόσο δύσκολο, γιατί κατακτήσαμε τίτλους εκεί. Πιστεύω ότι η Τσέλσι έχει πάντα καλές ομάδες, καλούς παίκτες και οι καλοί προπονητές χαίρονται να δουλεύουν σε τέτοιες ομάδες και με τέτοιους παίκτες, που σου δίνουν μια καλή ευκαιρία να είσαι επιτυχημένος και να κατακτήσεις τρόπαια.

Κάθε προπονητής χρειάζεται χρόνο και στήριξη και είναι πραγματικό πολύ ωραίο να σε στηρίζει η ομάδα. Δεν λέω ότι σε βοηθάω να κοιμάσαι πιο εύκολα, αλλά η σταθερότητα σε βοηθάει να σκεφτείς διαφορετικά. Δε σκέφτεσαι μόνο το σήμερα, αλλά και το αύριο, το μέλλον γενικά. Έτσι έχουν τα πράγματα. Είναι η ομάδα του κυρίου Αμπράμοβιτς και πρέπει όλοι να κατανοήσουν ότι αυτός παίρνει τις αποφάσεις»