Ο Ζέρβας για Νέα Τούμπα, Παλέ και Ηρακλή

Σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, αναφέρθηκε στο θέμα της νέας Τούμπας, στην προσωρινή μετακόμιση του ΠΑΟΚ στο Καυτανζόγλειο, στις εξελίξεις με τις εγκαταστάσεις του ΓΣ Ηρακλής, αλλά και την προσπάθεια του Άρη να πάρει την χρήση του Παλέ.

Μεταξύ άλλων είπε στον FOCUS 103,6 FM:

-“Κάναμε ενέργειες όλοι μας και ο ΓΣ Ηρακλής επιτέλους μπορεί να αναπνεύσει. Το είχα πει στον πρόεδρο κ. Θέο, ότι εάν εκλεγώ δήμαρχος, θα βοηθήσω να λυθεί το πρόβλημα του συλλόγου και αυτό έκανα. Μίλησα με τον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη τον Μάιο του 2020 και του είπα ότι έχει πρόβλημα ο Ηρακλής, με ρώτησε ποιο είναι το πρόβλημα του εξήγησα και δόθηκε η λύση, ενώ βοήθησαν όλα τα αρμόδια υπουργεία”.

-“Θα μιλήσω και στον υφυπουργό Αθλητισμού για το θέμα του Παλέ Ντε σπορ, το οποίο θέλει ο Άρης, όχι όλους τους χώρους, αφού στο υπόγειο του Παλέ θα διατηρηθεί ο κλειστός στίβος, η ενόργανη και γενικά όλα τα αθλήματα. Ζητήθηκε ένα μπίζνες πλαν, που να είναι βιώσιμο και οι άνθρωποι του Άρη το καταθέτουν. Ο Άρης πρέπει να βοηθηθεί και αυτό θα κάνει ο Δήμος, είναι κάτι που το συζητώ σχεδόν καθημερινά με τον Λευτέρη Αρβανίτη και έχουμε πολύ καλή συνεργασία”.

-“Το Μάρτιο θα έρθει πάλι στο Δημοτικό συμβούλιο το χωρικό σχέδιο της Νέας Τούμπας, είναι τυπική διαδικασία, αλλά πρέπει να ξαναπεράσει, για να δοθεί η έγκριση και να πάει στο συμβούλιο Επικρατείας για υπογραφές. Αυτό προβλέπει ο Νόμος για την έγκριση των πολεοδομικών όρων, ενώ παράλληλα θα προχωρήσουν οι διαδικασίες μετακίνησης του ΠΑΟΚ στο Καυτανζόγλειο, όπου θα πληρώσει την ανάπλαση, αλλά όσα χρήματα δώσει ο ΠΑΟΚ, θα αφαιρεθούν από τα μισθώματα και το Στάδιο θα διατηρήσει τα τμήματα στίβου που φιλοξενούνται εκεί και προπονούνται οι αθλητές μας”.

-“Δεν έχουν γίνει ακόμη σχέδια για τη “Νέα Τούμπα”, γιατί δεν μπορούν να γίνουν, εάν δεν τελειώσουν τα θέματα του χωρικού σχεδίου. Αμέσως μετά, η ΠΑΕ ΑΟΚ θα δώσει εντολή σε αρχιτεκτονικό γραφείο, μέσω διαγωνισμού για τον σχεδιασμό του νέου γηπέδου, Τώρα, μπορούμε να δούμε μόνο το περίγραμμα του γηπέδου μέσα στα γενικά σχέδια, αλλά πρόκειται για ένα τεράστιο έργο ανάπλασης της περιοχής της Τούμπας και κατασκευής ενός μεγάλου γηπέδου, σύγχρονου και μοντέρνου που θα χτίσει εκεί ο ΠΑΟΚ”.