«Βόμβα»: Μπάσιμο της Cosmote για την Super League!

Εξέλιξη που μπορεί να αλλάξει την πορεία του ελληνικού ποδοσφαίρου, αφού σύμφωνα με πληροφορίες, η Cosmote TV εκδήλωσε το ενδιαφέρον της για την απόκτηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Super League.

Μία εξέλιξη που δεν έχει μόνο θεωρητικό, αλλά και πρακτικό υπόβαθρο, αφού για το ενδιαφέρον αυτό έχει ενημερωθεί ήδη ο συνεταιρισμός που πλέον καλείται να εξετάσει μία πρόταση που μπορεί να αλλάξει τους κανόνες του παιχνιδιού.

Κι αυτό γιατί η Cosmote TV μιλάει μόνο για απόκτηση δικαιωμάτων υπό καθεστώς κεντρικής διαχείρισης, αφού θέλει ολόκληρο το πακέτο και όχι μόνο συγκεκριμένες «εμπορικές» ομάδες, γεγονός που δεν θα αφήσει κανέναν σύλλογο τηλεοπτικά άστεγο.

Την ίδια στιγμή σταθερό είναι το ενδιαφέρον ανανέωσης της συνεργασίας και από την Forthnet (Nova), αλλά μόνο με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει ένα «λογικό» αντίτιμο, κάτι που μπορεί να έχει τελείως υποκειμενική ερμηνεία.

Αυτό που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης πάντως είναι πως ο συνεταιρισμός καλείται πια να μπει σε σοβαρές διαπραγματεύσεις με έναν τηλεοπτικό πάροχο που δεσμεύεται για ολόκληρο το πακέτο της Super League, μία εξέλιξη που μπορεί να επηρεάσει άμεσα το ποδοσφαιρικό τοπίο, αφού (ας μην το ξεχνάμε) τα τηλεοπτικά χρήματα αποτελούν την βασική πηγή εσόδων για τις περισσότερες, αν όχι για όλες, τις ελληνικές ομάδες.

Το παιχνίδι λοιπόν χοντραίνει και όλα δείχνουν πως το θεαματικό μπάσιμο της Cosmote TV θα προκαλέσει ένα μπαράζ κινήσεων, που θα επιταχύνουν τις διαδικασίες για την πώληση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του ελληνικού πρωταθλήματος, ίσως πολύ νωρίτερα από ότι θα περίμεναν οι περισσότεροι…

πηγή: sdna.gr