Τσιάρτας : “Δεν πρέπει η Ισπανία να υποτιμήσει την Ελλάδα”

Ο Βασίλης Τσιάρτας αγωνίστηκε στην Ισπανία με τη φανέλα της Σεβίλλης για τέσσερα χρόνια (1996-2000), φτιάχνοντας πολύ καλό όνομα στην ιβηρική χώρα, με το παρατσούκλι «Εl Mago» να τον συνοδεύει.

Έτσι η ισπανική «Μarca» ζήτησε τη γνώμη του για την αυριανή (25/3, 21:45) αναμέτρηση της «φούρια ρόχα» με την Εθνική Ελλάδος.

Ο πρώην διεθνής μέσος εξέφρασε την άποψη πως η Ισπανία δεν θα πρέπει να υποτιμήσει την Ελλάδα, παρά το γεγονός πως ανάμεσα στις δύο ομάδες υπάρχει διαφορά επιπέδου.

«Το επίπεδο της μιας ομάδας είναι πολύ διαφορετικά από της άλλης. Η Ισπανία παραμένει η ίδια ομάδα, αλλά έχει βελτιωθεί πολύ. Προσθέτει νέους παίκτες στη λίστα της, αλλά ο τρόπος παιχνιδιού της παραμένει ο ίδιος. Το παιχνίδι εξαρτάται από το πώς θα το προσεγγίσει η Ισπανία. Η Ελλάδα είναι μια ομάδα υπό κατασκευή. Έχουμε μια καλή ομάδα και προσπαθούμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο. Υπάρχουν ποιοτικοί παίκτες. Η Ισπανία δεν πρέπει να υποτιμήσει την Ελλάδα, αλλά αυτά τα παιχνίδια καθορίζονται στο ποιός έχει τη μπάλα. Και η Ισπανία το κάνει περισσότερο από όλους», σχολίασε για το προσεχές ματς.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην κατάκτηση του Euro 2004 από την Εθνική Ελλάδας: «Γράψαμε ιστορία. Δεν παίξαμε θαυμάσιο ποδόσφαιρο, αλλά ξέραμε πως να πάρουμε πλεονέκτημα από το ελάχιστο που είχαμε. Δεν ήταν τίποτα άλλο, παρά το να κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι. Ήταν θαυμάσιο, αλλά ποτέ δεν πήρανε τα μυαλά μας αέρα. Πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να τα καταφέρουμε, με το να μην επιτρέπουμε στις άλλες ομάδες να παίξουν το παιχνίδι τους. Η τύχη είναι κάτι που όλες οι ομάδες χρειάζονται, είχαμε λίγη παραπάνω. Κανείς δεν πίστευε ότι ήταν πιθανό, αλλά είμαστε περήφανοι που είμαστε η γενιά που πέτυχε τέτοια θαυμάσια επιτυχία».