Νέα Τούμπα: Η οριοθέτηση και τα επόμενα βήματα!

Ένα ακόμα σημαντικό βήμα έγινε σήμερα (29/3) για το πρότζεκτ του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, αφού εγκρίθηκε το ειδικό χωρικό σχέδιο για την ευρύτερη περιοχή του γηπέδου του Δικεφάλου, όπως επισημοποιήθηκε και από την ανακοίνωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (δείτε εδώ).

Πλέον ο φάκελος αποστέλλεται στο Δήμο Θεσσαλονίκης, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία της ανάρτησης και την εξέταση τυχόν ενστάσεων που μπορεί να προκύψουν στη διαδικασία. Εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά, το Ρυμοτομικό Σχέδιο εφαρμογής θα επιστραφεί στο Υπουργείο, προς εξέταση από νέα συνεδρίαση.

Στην ανακοίνωση του Υπουργείου αναφέρονται επίσης και τα όρια της έκτασης του νέου γηπέδου, που αφορά το σύνολο του σημερινού γηπέδου και κάποιους από τους γύρω δρόμους.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Η περιοχή μελέτης βρίσκεται στην έκταση της πρώην «Αλάνας Τούμπας» και ειδικότερα στην συνολική έκταση που καλύπτουν το σημερινό ποδοσφαιρικό γήπεδο του ΠΑΟΚ -δηλαδή το σύνολο της έκτασης του Α.Σ ΠΑΟΚ, όπως αυτή ολοκληρώθηκε και συμπληρώθηκε πέραν της αρχικής του ιδιοκτησίας μετά την πρόσφατη παραχώρηση από το ΥΠΕΘΑ- και η υπόλοιπη περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Λαμπράκη, Αδαμίδου, Μικράς Ασίας, Κλεάνθους, Ανώνυμο Πεζόδρομο, και τον πεζόδρομο Παπαηλιάκη».