Άρση του απαγορευτικού!

Η ευχάριστη είδηση που περίμεναν εδώ και μέρες στην ΚΑΕ Άρης ήρθε, αφού όπως ανακοινώθηκε κι επίσημα λύθηκε το πρόβλημα που υπήρχε με την FIBA και πλέον οι «κίτρινοι» μπορούν να κάνουν μεταγραφές ξένων.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης στη σχετική ενημέρωση που εξέδωσε αναφέρει αναλυτικά τις υποθέσεις που τακτοποιήθηκαν (με ποσά), ενώ λογικά λίαν συντόμως θα αρχίσουν και οι ανακοινώσεις των παικτών με τους οποίους ήδη υπάρχει συμφωνία.
Αναλυτικά: «Η ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. ανακοινώνει την άρση του απαγορευτικού μεταγραφών που είχε επιβληθεί από τη FIBA στην ομάδα μας. Ένας μεγάλο και χρόνιο «αγκάθι» του παρελθόντος αφαιρέθηκε. Για να γίνει αυτό, χρειάστηκε να επιτευχθεί, μετά από μακροχρόνιες διαπραγματεύσεις, συμφωνία με έξι πιστωτές της ΚΑΕ, για συνολικές οφειλές της τάξης των 454.000 ευρώ.
Στην προσπάθεια αυτή υπήρξαν «αναταράξεις» και αναποδιές, οι οποίες δεν επέτρεψαν να επιτευχθεί νωρίτερα η άρση του απαγορευτικού. Οι περιπτώσεις που έπρεπε να διευθετηθούν δεν ήταν μία και δύο, όπως συνέβη σε άλλες ομάδες, αλλά έξι. Και με δεδομένο το βεβαρημένο παρελθόν του ΑΡΗ, υπήρχαν ή ξεπήδησαν πολλά εμπόδια στο δρόμο προς την άρση.

Η ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. διευθέτησε τις υποχρεώσεις προς τον Αντρέα Ματσόν (2008-09, 48.000 ευρώ) και τον Ιβάν Πάουνιτς (2009-10, 37.000 ευρώ), ενώ έχει έρθει σε διακανονισμό με τους Μπράιαντ Ντάνστον (2010-11, 55.000 ευρώ), Άντριου Μπετς (2008-10, 124.000 ευρώ), Γάιο Σκορδίλη (2008-2011, 105.000 ευρώ) και Άαρον Μάιλς (2009-10, 85.000 ευρώ). Υποθέσεις οι οποίες ταλαιπωρούσαν τον Άρη εδώ και πολλά χρόνια και δεν του επέτρεπαν, μέχρι σήμερα, να κινηθεί ελεύθερα στην «αγορά». Για τις συγκεκριμένες υποθέσεις έχει δοθεί ήδη το ποσό των 150.000 ευρώ, στις δύο πρώτες για την εξόφληση και στις υπόλοιπες τέσσερις για προκαταβολές.

Πλέον η ομάδα μας προχωρά απερίσπαστη στον αγωνιστικό σχεδιασμό της επόμενης σεζόν και τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται άμεσα.  Η ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. ευχαριστεί όσους διευκόλυναν την προσπάθεια της ομάδας να ξεπεράσει αυτό το πολύ σημαντικό εμπόδιο, η άρση του οποίου θα τη βοηθήσει να ενισχυθεί και να φανεί αντάξια των προσδοκιών των χιλιάδων φίλων της».