Παίζει με… τρικ στο πρωτάθλημα!

Μυστική αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 κατέθεσε ΠΑΕ της Super League! – Εξασφάλισε προσωρινή διαταγή προστασίας κι απέφυγε την ανάκληση του ορισμού του αγώνα της στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος!

Την περασμένη Τρίτη (19/8) ο «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» αποκάλυψε στην στήλη του στην «ΩΡΑ των σπορ», τα πέντε «φιρμάνια» που απειλούν ΠΑΕ της Super League να την στείλουν στην… εξέδρα στην πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος, λόγω τελεσίδικων οφειλών προς άλλοτε ποδοσφαιριστές της.

Προϊόντος του χρόνου, αποδείχτηκε πως η «αμαρτωλή» ΠΑΕ, έκρυβε έναν κρυφό άσο στο μανίκι της, προκειμένου να πατήσει χορτάρι και να αποφύγει το «κάζο» της εξέδρας.

Μήπως όμως παρά ταύτα, εξακολουθούν να εγκυμονούν σοβαρότατοι κίνδυνοι…;

Τι είδους άσο; Οχι φυσικά την άμεση τακτοποίηση των οικονομικών υποχρεώσεων της (πολλά τα λεφτά βλέπετε) αλλά την μυστική αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα, που της παρείχε εξασφάλιση προσωρινής διαταγής «προστασίας» από τους πιστωτές και τις προβλεπόμενες ποινές.

Την Παρασκευή (22/8) η Super League παρουσίασε στην πλευρά των πιστωτών την προσωρινή διαταγή προστασίας που εξασφάλισε η ΠΑΕ μέχρι τα μέσα του επόμενου μήνα, που της προσφέρει «ασπίδα» και δεν την αφήνει εκτεθειμένη.

Γι΄αυτό άλλωστε και η διοργανώτρια αρχή δεν προχώρησε σε ανάκληση του ορισμού του αγώνα της, στο πλαίσιο της πρεμιέρας του πρωταθλήματος, χωρίς συγχρόνως φυσικά να διαρρεύσει επισήμως το παραμικρό προς τα έξω.

Ωστόσο, αίτημα ανάκλησης της προσωρινής διαταγής, σχεδιάζουν να καταθέσουν την ερχόμενη εβδομάδα οι πιστωτές, ενώ η ομάδα που θα βρεθεί αντίπαλος της «αμαρτωλής» ΠΑΕ την 1η αγωνιστική του νέου πρωταθλήματος, προφανώς και δύναται να διεκδικήσει στα χαρτιά τους τρεις βαθμούς της νίκης στο μεταξύ τους παιχνίδι, έστω κι αν αυτό ξεκινήσει και τελειώσει σαν μην συμβαίνει τίποτα.

Πηγή : marcasl.blogspot.gr