Ζέρβας: «Χάρηκα για τον ΠΑΟΚ- Είμαστε κοντά στον Ηρακλή»

Για τον Ηρακλή αλλά και το χθεσινό ΑΕΚ-ΠΑΟΚ μίλησε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, σε ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε.

Αναλυτικά όσα είπε στο «Αθλητικό Metropolis»: 

Για το ΑΕΚ – ΠΑΟΚ: «Χάρηκα με το αποτέλεσμα. Η εικόνα δεν είναι και η καλύτερη για την ομάδα. Αν περάσουμε στον τελικό, είναι ένας αγώνας. Καλό θα είναι να έρχονται τίτλοι και αθλητικές επιτυχίες στην πόλη».

Για τον Ηρακλή: «Ο Ηρακλής ξεπέρασε το οικονομικό του πρόβλημα. Με αυτή τη λύση ουσιαστικά ήρθαν αυτές οι εκτάσεις. Είναι μια έκταση 28 στρεμμάτων μέσα στο Δήμο Θεσσαλονίκης κοντά στο Κατσάνειο και το Ιβανώφειο. Σε αυτό το χώρο επιθυμούν να γίνει ένα γήπεδο. Είπαμε ότι θα συνδράμουμε όπου υπάρχει η δυνατότητα.

Η πολεοδομία θα δει το καθεστώς που διέπει την επιθυμία αυτή ώστε να ξεκινήσουμε. Εμείς το βλέπουμε ζεστά ώστε να γίνει το γήπεδο και να αξιοποιηθεί. Τους αξίζουν συγχαρητήρια για τον άθλο που τα κατάφεραν και έχουν όραμα για την επόμενη μέρα. Ο Δήμος θα είναι κοντά σε αυτήν την προσπάθεια. Είναι πρώιμο και μιλάμε για ένα γήπεδο 8 με 10 χιλιάδων θέσεων. Μιλάμε για μια αξιοποίηση όλου του άξονα εκεί στον Άγιο Δημήτριο που θα έχει τα γήπεδα, το Μουσείο, το Κολυμβητήριο και θα είναι άξονας αθλητισμού».

Για το εμβόλιο: «Θα πρέπει να είμαστε όλοι στη σειρά μας. Ο καθένας πρέπει να περιμένει τη σειρά του. Η δική μου ηλιακή ομάδα δεν μπήκε ακόμη».

Για το άνοιγμα: «Ενοχλήθηκα πολύ με αυτό. Αύριο που θα συνεδριάσουν πιθανότητα θα δώσουν πράσινο φως και για τη Θεσσαλονίκη. Τα μέτρα δεν απέδωσαν. Όταν ακολουθείς μια θεραπεία και δεν αποδίδει θα πρέπει να την αλλάξεις. Ο κόσμος έχει κουραστεί και το ότι βγαίνουν το κάνουν από ανάγκη. Πρέπει να δούμε πως αλλιώς θα προχωρήσουμε. Σιγά σιγά θα πρέπει να δούμε πως θα ανοίξουν και τα καταστήματα εστίασης. Θα πρέπει συγκροτημένα και συντεταγμένα να εμπιστευτούμε τα μαγαζιά. Μαζέψαμε κάπου στις 2000 σακούλες σκουπιδιών από τη Νέα Παραλία. Κάπου είδαμε πέντε κουτιά από πίτσες. Δεν τους κατηγορώ, το κάνουν από ανάγκη».