Σε αθλητικό ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης φιλοξενήθηκε ο έμπειρος νομικός και διδάκτωρ αθλητικού δικαίου στην Αγγλία Γρηγόρης Ιωαννίδης, αναφερόμενος στις διεθνείς εξελίξεις γύρω από το ποδόσφαιρο, αλλά και την υπόθεση του Φιορίν Ντουρμισάι και τον Άρη.
Αναλυτικά όσα είπε στο «Αθλητικό Metropolis»:
«Έχω μια εικόνα για την υπόθεση του Άρη όμως για επαγγελματικούς λόγους δεν μπορούμε να πούμε πολλά. Υπάρχει ένα πρόβλημα στους κανόνες της FIFA. Όταν υπάρχει σύγκρουση του δικαίου της FIFA με το εθνικό, υπερισχύουν οι κανόνες της FIFA. Στο καταστατικό της όμως τονίζει ότι θα πρέπει να σέβεται τα εθνικά δίκαια. Αυτό είναι που λέμε «φάσκεις και αντιφάσκεις». Το CAS θα κοιτάξει τη συμφωνία των πλευρών για να μπορέσει να ερμηνεύσει και να πάρει μια απόφαση. Ο Άρης μπορεί να επικαλεστεί το ότι δεν μπορεί να πάει κόντρα στους νόμους του κράτους του. Εχει ήδη πληρώσει πολλά, όμως γνώριζε ότι υπήρχε ban, είχε ενημερωθεί γι΄ αυτό. Μπορεί η ΕΠΟ να του ανέφερε ότι μπορεί να βγάλει δελτίο στον ποδοσφαιριστή, αλλά θα μπορούσαν για σιγουριά οι κίτρινοι να το ψάξουν περισσότερο μέσω της FIFA για να δουν τι ισχύει και να μην φτάσουν σε αυτό το σημείο. Να αναφέρουμε ότι υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες οι Ομοσπονδίες έχουν κάνει λάθη».
Στη συνέχεια ανέφερε για τον τρόπο που επιλέγουν παίκτες οι μεγάλες ομάδες της Ευρώπης:
«Γίνεται προγραμματισμός για να επιλεγεί ένας ποδοσφαιριστής. Γίνεται έλεγχος τόσο σε αθλητικό επίπεδο, όσο και σε προσωπικό. Εφόσον γίνουν αυτά, μετά γίνονται οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δυο πλευρές. Μην ξεχνάμε αυτοί που αγωνίζονται στο τοπ επίπεδο, είναι πρώτα άνθρωποι, δεν είναι ρομπότ. Το ίδιο έχει κάνει ο Φέργκιουσον με τον Φαν Πέρσι και με πολλούς άλλους ποδοσφαιριστές. Ανέκαθεν αυτή ήταν η κουλτούρα στην Γιουνάιτεντ και ο Σερ Άλεξ πρώτα μιλούσε με τους παίκτες που ήθελε στην ομάδα του», είπε και πρόσθεσε:
«Τo FFP μάλλον θα φύγει από πλαίσιο της UEFA όχι γιατί δημιουργεί πρόβλημα στις ομάδες, αλλά γιατί η UEFA έχει καταλάβει ότι θα χάσει την εξουσία, θα χάσει τις μεγάλες ομάδες που θα δημιουργήσουν δική τους λίγκα, γιατί θα μπουν άλλοι νόμοι και η UEFA δεν θα έχει άλλη εξουσία. Τα οικονομικά δεδομένα είναι διαφορετικά σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Αλλά η βάση σχεδόν είναι η ίδια. Υπάρχει μια σύγκρουση για το ποιος θα έχει την εξουσία. Γιατί κάποιοι νιώθουν ότι αδικούνται και θέλουν περισσότερα χρήματα και ευκολία στο θέμα των μεταγραφών. Αυτή η σύγκρουση δεν ξέρω πού θα οδηγήσει. Δεν ξέρω τι συμβιβασμός θα γίνει. Το Σάλαρι Καπ δεν ξέρω αν θα πετύχει, υπάρχει διαφορετική κουλτούρα και δεδομένα στο μπάσκετ. Στην Αμερική δεν υπάρχει προβιβασμός ή υποβιβασμός».