Οι δυο βασικοί φορ του ΠΑΟΚ έχουν μόνο κοινό τη θέση στην οποία αγωνίζονται καθώς έχουν διαφορετικό στυλ παιχνιδιού, με τον Γκαρσία να ψάχνει τρόπο αξιοποίησης του καθένα.
Όταν ο Πάμπλο Γκαρσία καταστρώνει τα πλάνα του για έναν αγώνα, στη θέση της επίθεσης δεν διαλέγει απλά πρόσωπο, αλλά αγωνιστικά χαρακτηριστικά ποδοσφαιριστή. Για την κορυφή, ο Ουρουγουανός τεχνικός έχει στη διάθεσή του δυο εντελώς διαφορετικούς ποδοσφαιριστές, με τον καθένα να έχει το δικό του στυλ και να μπορεί να «υπηρετήσει» άλλο «ύφος» παιχνιδιού. Ναι, το νούμερο ένα ζητούμενο για τον φορ, ήταν είναι και θα είναι το γκολ. Στη διετία της παρουσίας του στον ΠΑΟΚ, ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς είχε δηλώσει πως «υπάρχουν δυο είδη επιθετικών, και είναι αυτοί που σκοράρουν και αυτοί που δεν σκοράρουν». Ο ίδιος ήταν ξεκάθαρα στην πρώτη κατηγορία και έκτοτε ο ΠΑΟΚ ψάχνει τον ποδοσφαιριστή που θα «γεμίσει» τα παπούτσια του. Ούτε ο Σφιντέρσκι ούτε ο Κρμέντσικ έχουν καταφέρει να φτάσουν στα στάνταρ σκοραρίσματος του Σέρβου, ενώ στο παιχνίδι τους έχουν εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά. Αυτό καταγράφεται και από τον τρόπο με τον οποίο ο ΠΑΟΚ «χτίζει» το παιχνίδι του, που διαφέρει όταν στην κορυφή βρίσκεται ο Κάρολ Σφιντέρσκι σε σχέση με τον Μάκλ Κρμέντσικ.
Από τη μια, ο Κάρολ Σφιντέρσκι είναι πιο κοντά στο στυλ επιθετικού της μίας επαφής. Του παίκτη που τις περισσότερες φορές θα πάρει τη μπάλα σε θέση για να τελειώσει φάση, κάτι που δεν τον εμποδίζει να έχει και την ασίστ στον ρεπερτόριό του, εφόσον «αναγνωρίσει» συμπαίκτη του σε πλεονεκτική θέση. Ο Μάικλ Κρμέντσικ από την πλευρά του είναι ο φορ που λόγω ύψους θα γίνει ο στόχος ενός γεμίσματος είτε εντός είτε εκτός περιοχής. Αυτό που πάντως θα πρέπει να καταγραφεί είναι πς με την έλευσή του στη Θεσσαλονίκη, ο Κρμέντσικ έγραψε μια σειρά από παρουσίες στο αρχικό σχήμα ως βασικός, καθώς ήταν «ενδεκαδάτος» στα 9 από τα 13 παιχνίδια της κανονικής διάρκεια του πρωταθλήματος, ενώ από τα τέσσερα στα οποία ήταν στον πάγκο, πέρασε ως αλλαγή στα τρία. Αντίστοιχα, ο Σφιντέρσκι μετρά 13 παιχνίδια ως βασικός και 12 ως αλλαγή, καθώς στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος ήταν ο κύρια επιλογή από τη στιγμή που είχε παραγκωνιστεί ο Τσόλακ.
ΛΕΠΤΟΜΕΡΙΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ «ΣΚΙΑΓΡΑΦΟΥΝ»
Ο Κάρολ Σφιντέρσκι, από τη στιγμή που βρίσκεται από το ξεκίνημα της σεζόν στην Τούμπα, σε αντίθεση με τον Μαικλ Κρμέντσικ που προστέθηκε στα μισά της σεζόν, έχει σχεδόν τον διπλάσιο χρόνο συμμετοχής από τον Τσέχο όμως αυτό δεν αποτελεί είδηση. Αυτό που «μετράει» έχει να κάνει όχι με την ποσότητα αλλά με τη συχνότητα σκοραρίσματος, , με τον Πολωνό να πετυχαίνει ένα γκολ ανά 141 λεπτά και τον Κρέμντσικ να πετυχαίνει ένα γκολ ανά 259 λεπτά.
ΤΟ «ΤΡΙΚ» ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΕΧΟ ΩΣ ΑΚΡΑΙΟ
Υπήρχαν παιχνίδια, με πλέον χαρακτηριστικό αυτό του ΠΑΟΚ στην Τρίπολη (εκεί που θα βρεθεί και στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής, ολοκληρώνοντας το σερί των τριών εκτός έδρας αναμετρήσεων) στα οποία ο Κρμέντσικ είναι έναν «ειδικό» ρόλο, και αυτός είχε να κάνει με την παρουσία του στα άκρα της μεγάλης περιοχής, και έξω από αυτή, χώρο στον οποίο κινούταν για να γίνει αποδέκτης της μπάλας και να ψάξει είτε το γέμισμα, είτε το στήριγμα του μπακ που θα έκανε το γέμισμα για την περιοχή, που θα έπρεπε να «γεμίσει» με τους μέσους και τους ακραίους επιθετικούς. Λόγω ύψους και σωματοδωμής, ο Κρμέντσικ μπορεί να έχει αυτό τον ρόλο, κάτι που δεν έχει επιχειρηθεί με τον Σφιντέρσκι.
Ο ΠΟΛΩΝΟΣ ΠΟΥ «ΧΑΜΗΛΩΝΕΙ»
Ο Σφιντέρσκι από την πλευρά του, σε φάση ανάπτυξης του ΠΑΟΚ πολλές φορές «χαμηλώνει» στον άξονα για να βοηθήσει σε συνδυασμούς είτε με τον εσωτερικό μέσο είτε με τους ακραίους και κυρίως με τον Ζίβκοβιτς, που αρέσκεται και αυτός να κινείται εσωτερικά. Υπάρχουν φορές που ο Σφιντέρσκι σε φάση που έχει εκείνος την τελική προσπάθεια, έχει συμμετοχή στο ξεκίνημα της εξέλιξης της φάσης, στις πάσες που έχουν οδηγήσει στην εκδήλωση της επίθεσης.
Πηγή : FORZA