Το θέμα : Γιατί πηγαίνουν στην Ινδία;

Τον τελευταίο καιρό, πολλοί παίκτες που κάνουν πρόβα για παλαίμαχοι, συμφωνούν με ομάδες της Ινδίας και πηγαίνουν να κλείσουν την καριέρα τους εκεί. Σήμερα προέκυψε η είδηση ότι πάει στην Ινδία κι ο Ντελ Πιέρο, νωρίτερα είχαν συμφωνήσει με ομάδες της χώρας ο Τρεζεγκέ, ο Τσιρίλο ή ο Χοσέμι.

Τι τους έπιασε όλους και πηγαίνουν αυτή την εποχή στην Ινδία;

Οι Ινδοί αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα καινούριο πρωτάθλημα, κοντά στα πρότυπα του MLS, το οποίο θα ξεκινήσει στις 12 Οκτωβρίου και θα τελειώσει στις 20 Δεκεμβρίου, δηλαδή θα διαρκέσει κάτι περισσότεροι από 2 μήνες.

Πρόκειται για ένα fast food πρωτάθλημα με νέες ομάδες, και στόχο να δημιουργηθεί ένα ποδοσφαιρικό προϊόν σε μια χώρα με πληθυσμό 1.200.000.000 ανθρώπους.

Στο πρωτάθλημα θα παίξουν 8 ομάδες από ισάριθμες πόλεις της Ινδίας. Οι ομάδες είναι καινούριες, δημιούργηθηκαν τώρα και είναι ομάδες franchise. Εταιρίες, επιχειρηματίες, αθλητές του κρίκετ, επιφανείς Ινδοί, ακόμη και σταρ του Bollywood, αγόρασαν μερίδια στις νεοιδρυθείσες ομάδες, μέσω μίας διαδικασίας με προσφορές, ενώ σε μία απ΄ αυτές, στην ομάδα της Καλκούτα, αγόρασε σημαντικό μερίδιο η Ατλέτικο Μαδρίτης.

Γι΄ αυτό και η ομάδα ονομάστηκε Ατλέτικο ντε Καλκούτα, με Ισπανό προπονητή και αρκετούς Ισπανούς παίκτες (ανάμεσά τους οι Λουίς Γκαρσία και Χοσέμι), ενώ θα παίζει σε γήπεδο χωρητικότητας 120.000 θέσεων (φωτό)!

Οι παίκτες επιλέχτηκαν μέσα από μια διαδικασία που μοιάζει με το ντραφτ στο αμερικάνικο ποδόσφαιρο, ενώ ο αριθμός των ξένων δεν είναι απεριόριστος και κάθε ομάδα έχει 7-8 ξένους.

Στο νέο πρωτάθλημα εκπροσωπούνται 8 πόλεις της Ινδίας, Νέο Δελχί, Καλκούτα, Κότσι, Μουμπάι, Πούνε, Τσενάι, Γκόα και Γκουαχατί.

Στην ομάδα του Κότσι (Κεράλα Μπλάστερς) θα είναι παίκτης – προπονητής, ο 44χρονος Άγγλος τερματοφύλακας, Ντέιβιντ Τζέιμς, ενώ στην ομάδα της πόλης Μουμπάι, υπάρχει κι ένας Έλληνας ποδοσφαιριστής, ονόματι Ηλίας Πόλλαλης.